Maak uw interesse kenbaar voor de IPCEI Health

Bent u een ondernemer die een bijdrage wil leveren aan het versterken van de Europese gezondheidssector? En wilt u hierbij ook graag samenwerking met andere partijen in Europa? Er is een interessepeiling opgezet voor een Important Project of Common European Interest (IPCEI) met een focus op Health. Lees hier meer over de IPCEI Health en hoe u uw interesse kenbaar kunt maken.

Wat is de IPCEI Health?

Een IPCEI is een geïntegreerd Europees project bestaande uit meerdere nationale projecten van bedrijven en/of onderzoeksinstellingen uit verschillende EU-lidstaten. Deze projecten dragen bij aan een aantal strategische doelen van de Europese Unie (EU). Bij IPCEI Health draait het om het bij elkaar brengen van grootschalige projecten die de Europese gezondheidssector versterken door:

  • innovatie en vergroening van productietechnologieën en productieprocessen voor grondstoffen en geneesmiddelen;
  • innovatie op het gebied van antimicrobiële resistentie, zeldzame ziekten en opkomende bedreigingen voor de gezondheid, voor zover deze een aanvulling vormen op HERA (European Health Emergency preparedness and Response Authority);
  • de ontwikkeling van cel- en gentherapieën, inclusief productieprocessen en productietechnologieën.

Ook Nederland wil mee doen

Begin maart 2022 hebben diverse lidstaten een manifest ondertekend om een IPCEI Health te verkennen. Ook Nederland heeft het manifest ondertekend. Naar aanleiding hiervan is er een interessepeiling opgezet. Met de informatie die wordt opgehaald uit de interessepeiling wordt er een afweging gemaakt of Nederland ook daadwerkelijk zal deelnemen aan deze IPCEI. In geval van deelname maakt de overheid een budget beschikbaar voor IPCEI projecten.

Maak uw interesse kenbaar

Heeft u een project die mogelijk aansluit bij IPCEI Health? En wilt u uw interesse kenbaar maken? Doe dit dan uiterlijk 19 april 2022, 17.00 uur, door dit interesseformulier in te vullen. U moet ook alvast uw projectidee als bijlage meesturen. Het is niet noodzakelijk om een volledig uitgewerkt voorstel in te leveren. Bij het kenbaar maken van uw interesse verbindt u zich nog nergens aan. U vraagt ook nog geen subsidie aan. Let wel op: het kenbaar maken van uw interesse is een voorwaarde om in een later stadium als hoofdaanvrager een aanvraag te mogen indienen.

Webinar op 4 april 2022

Op 4 april 2022 kunt u ook gratis deelnemen aan een webinar waarin meer wordt verteld over de IPCEI. U kunt zich hier voor de webinar aanmelden.

Meer informatie over IPCEI Health

Wilt u meer weten over deze IPCEI? Bijvoorbeeld aan welke voorwaarden uw projectidee moet voldoen of wat er na het sluiten van de interessepeiling gebeurt? Stel al uw vragen tijdens een vrijblijvende kennismaking met een van onze specialisten!

Neem vandaag nog contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Heeft u vragen over IPCEI Health? Onze specialisten staan u graag te woord:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00