Maak nu uw interesse kenbaar voor de IPCEI Cloud Infrastructuur en Services (CIS)

Bent u actief op het gebied van cloudinfrastructuur, clouddiensten of software? En wilt u graag op Europees niveau samenwerken met andere ondernemers binnen uw vakgebied? Dat kan met Important Project of Common European interest Cloud Infrastructuur en Services (IPCEI-CIS)!

Wat is IPCEI-CIS?

Clouddiensten worden door steeds meer organisaties en bedrijven gebruikt voor het opslaan, delen en verwerken van data. Het wordt hierdoor ook voor steeds meer sectoren belangrijk om een veilige en betrouwbare data-infrastructuur te hebben. Momenteel is de Europese Unie in groeiende mate afhankelijk van niet-Europese spelers voor cloudinfrastructuren en -diensten. Het is daarom essentieel om te investeren in een nieuwe generatie technologische oplossingen. De IPCEI-CIS is een Europees initiatief dat inspeelt op deze behoefte. Het doel is om (Europese) projecten met een goede onderlinge samenhang te verbinden en versterken. Het biedt ondernemers, groot én klein, de kans om met elkaar technische oplossingen en schaalvoordelen te ontwikkelen.

Voorwaarden voor deelname

Heeft u een sterk idee wat Europese cloudinfrastructuur en -diensten kan verbeteren? Uw projectidee moet aan enkele voorwaarden voldoen om binnen dit initiatief te passen. Deze moet tenminste:

  • Kwantitatief en kwalitatief innovatief zijn;
  • Binnen Nederland worden uitgevoerd;
  • Aantoonbare Europese ‘spillover effecten’ hebben (ook buiten direct betrokken projectpartners en lidstaten);
  • Passen in de cloudwaardeketen van de Europese Unie (EU);
  • Grootschalig zijn;
  • Een aanzienlijke technologische of financiële risicograad vertonen;
  • Dusdanig ambitieus zijn dat het project niet zonder publieke financiering mogelijk is;
  • Een bijdrage leveren aan de realisatie van de Europese Datastrategie.

Brede samenwerkingsverbanden bestaande uit meerdere ondernemingen hebben de voorkeur. Projectpartners mogen uit andere EU-landen komen, maar dit is niet noodzakelijk. Daarnaast ligt de nadruk op investeringsprojecten, maar projecten voor onderzoek en ontwikkeling kunnen ook in aanmerking komen.

Uw belangstelling tonen

Het is nog niet zeker over de IPCEI-CIS er ook daadwerkelijk gaat komen. Momenteel worden ondernemers alleen nog gevraagd hun belangstelling en ideeën voor deelname kenbaar te maken. Als u dit doet vraagt u geen subsidie aan en verbindt u zich ook nog nergens toe. Op basis van uw inbreng zal er worden beoordeeld of de Nederlandse voorstellen passen binnen een overkoepelende Europese IPCEI-CIS. Is uw interesse gewekt? Uw belangstelling kunt u kenbaar maken via het volgende formulier.

Heeft u nog vragen over de IPCEI-CIS? Wij beantwoorden deze graag voor u. Onze specialisten hebben al ervaring opgedaan met de IPCEI Waterstof en zijn dus bekend met het reilen en zeilen van IPCEI-projecten.

Persoonlijk advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u benieuwd of uw projectidee binnen IPCEI-CIS past? Onze specialisten zoeken dit graag voor u uit.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00