Laat geen WBSO-voordeel onbenut, maak tijdig de balans op!

Het grootste deel van 2022 is voorbij. Hoewel tegenwoordig één WBSO aanvraag de activiteiten van een geheel jaar kunnen omvatten, betekent een beschikking niet dat u dit jaar niet meer naar de WBSO hoeft om te kijken. Integendeel, dit is juist belangrijk voor een succesvolle aanvraag en om te voorkomen dat u geen WBSO-voordeel misloopt. Indien u nog niet naar uw WBSO aanvraag heeft gekeken is dit een mooi moment om de balans op te maken. Hoe staat het met de urenrealisatie tot nu toe? Zijn de toegekende uren voldoende om alle S&O activiteiten tot eind 2022 te dekken? Indien er additionele uren moeten worden aangevraagd kan dit tot uiterlijk 30 september 2022.

WBSO wijzigingen in 2022

Vanaf 2022 is het aanvragen van WBSO gemakkelijker geworden voor ondernemers. Zo heeft elke aanvraag die wordt ingediend automatisch een einddatum van 31 december. Dit betekent dat een ingediende aanvraag voor het gehele jaar geldt. Daarnaast is het mogelijk om op ieder moment een nieuwe aanvraag in te dienen. U hoeft hiervoor niet meer te wachten op de eerder ingediende S&O-beschikking. Het indienen van een nieuwe aanvraag is raadzaam wanneer geconcludeerd wordt dat:

  • Er nieuwe projecten worden gestart waarvoor S&O-activiteiten worden verricht;
  • Er meer uren (of kosten en uitgaven) nodig zijn dan initieel verwacht;
  • De projecten inhoudelijk anders zijn dan initieel verwacht.

U kunt net als voorgaande jaren maximaal vier aanvragen indienen per jaar, met een minimale aanvraagperiode van drie maanden. Aanvragen dienen uiterlijk één dag voorafgaand aan de aanvraagperiode te worden ingediend.

Ons advies over WBSO

Met een minimale aanvraagperiode van drie maanden, is de deadline voor het indienen van de laatste aanvraag van het jaar dus 30 september 2022. Om geen WBSO-voordeel onbenut te laten adviseren wij sterk om de projectadministratie er op na te slaan, en de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Welke S&O-projecten lopen er momenteel?
  2. Zijn al deze projecten meegenomen in de toegekende WBSO-aanvragen van 2022?
  3. Hoeveel uren (of kosten/uitgaven) zijn er tot nu toe gerealiseerd en hoeveel verwacht u nog te besteden tot eind 2022?
  4. Kunnen al deze uren (of kosten/uitgaven) worden verantwoord met de toegekende uren uit voorgaande aanvragen van 2022?
  5. Komen de activiteiten nog overeen met de beschrijvingen in de toegekende aanvragen?

Neem contact met ons op…

…als u vraag 2, 4 of 5 met ‘nee’ heeft beantwoord. Het is dan namelijk raadzaam om een nieuwe aanvraag in te dienen. Wij helpen u graag bij het indienen van deze nieuwe WBSO aanvraag! Neem tijdig contact op zodat wij u optimale ondersteuning kunnen bieden en u geen WBSO-voordeel misloopt.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek in
Of bel direct naar: 088 495 20 00

WBSO subsidie
Gerelateerde subsidie WBSO subsidie
Met de WBSO kunnen innovatieve bedrijven de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor R&D-pro...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wilt u graag een WBSO-adviesgesprek inplannen? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00