KWF Programma Onderzoek & Implementatie

KWF Kankerbestrijding is, naast de overheid, de belangrijkste financier van wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. Door te investeren in wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker toe. Het KWF streeft naar effectievere behandelingen, een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en meer mensen die overleven.

KWF zet in op drie onderzoeksfasen

In het KWF Programma Onderzoek & Implementatie staat het sneller, beter en vaker vertalen van onderzoeksresultaten naar praktische toepassingen centraal. Niet alleen voor (potentiële) patiënten, maar ook voor zorgverleners. Het KWF zet in op ontwikkelingstrajecten, waarbij drie fasen worden onderscheiden:

1. Exploratie

Kennis en kunde vormt de basis voor innovatie. Daarom investeert het KWF in fundamenteel- (basic research) en vroeg-translationeel onderzoek (credentialing). In deze twee vormen van onderzoek ligt de focus op het ontwikkelen of verdiepen van wetenschappelijke kennis op het gebied van oncologie. Denk aan onderzoek naar het ontstaan van kanker, relevante technologische ontwikkelingen en het identificeren van factoren die van invloed zijn op de behandeling.

2. Ontwikkeling

In een ontwikkelingstraject brengt de onderzoeker de stappen in kaart, die een vinding moet doorlopen om toegepast te kunnen worden in de praktijk. De mogelijke kansen en risico’s zijn hier ook een onderdeel van. Het ontwikkelingstraject doorloopt drie onderzoeksfasen:

  • Creation of Modality

Het valideren en doorontwikkelen van nieuwe innovaties tot er voldoende bewijs in preklinische modelsystemen is om de voorbereidingen voor een evaluatie op mensen te starten.

  • Pre-clinical research

Het realiseren van alle aspecten die nodig zijn om de innovatie in een klinische/humane studie te toetsen.

  • Clinical research

Het uitvoeren van klinisch onderzoek, waarbij de innovatie op kleine schaal getest wordt.

Tot en met 8 maart 2017 kunt u een projectvoorstel indienen voor onderzoeken die zich in het exploratie- of ontwikkelingstraject bevinden.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

KWF Kankerbestrijding
Gerelateerde subsidie KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding is, naast de overheid, de belangrijkste financier van wetenschappelijk kankero...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00