Ketenmachtiging voor WBSO-aanvragen verplicht vanaf september

Zoals eerder bekend werd gemaakt, is het voor ondernemers die subsidieaanvragen uitbesteden aan een intermediair vanaf 2021 verplicht een ketenmachtiging af te geven. Daarmee geeft u uw intermediair het recht om namens uw organisatie rechtshandelingen uit te voeren bij overheidsinstanties. Deze wijziging geldt voor alle organisaties waarvoor Hezelburcht als subsidieadviseur bij overheidsinstanties subsidieaanvragen indient.

Tot op heden gebruikten we voor WBSO-subsidieaanvragen nog het bestaande eLoket. Vanaf medio september gaan we het nieuwe aanvraagportaal van RVO gebruiken voor WBSO-subsidieaanvragen, waarvoor een ketenmachtiging noodzakelijk is.

Wat betekent dit voor u?

Vraagt Hezelburcht voor uw organisatie WBSO subsidie aan? Vanaf medio september is dat alleen nog mogelijk via een ketenmachtiging, omdat het nieuwe aanvraagloket dan definitief in gebruik wordt genomen. Dit betekent dat er voor september 2021 een ketenmachtiging aanwezig moet zijn tussen uw organisatie en Hezelburcht om WBSO-aanvragen in te dienen.

Ook de communicatie over al uw subsidieaanvragen bij RVO verloopt vanaf dat moment via het nieuwe digitale portaal (Dat geldt ook voor aanvragen uit het verleden). Er worden dan geen brieven meer per post verstuurd. RVO laat vanaf dat moment per e-mail weten wanneer er in het portaal een bericht voor u klaar staat.

Hezelburcht regelt uw ketenmachtiging

Dient Hezelburcht uw WBSO-aanvraag in? Dan benaderen wij u binnenkort om de ketenmachtiging in orde te maken. Het kan zijn dat er op dit moment al een ketenmachtiging actief is tussen uw organisatie en Hezelburcht, dan hoeft u niets te doen. We zullen dan per september WBSO-aanvragen via het nieuwe aanvraagportaal voor u indienen.

Aanvraagproces ketenmachtiging

Kosten ketenmachtiging

Wilt u dat wij u volledig blijven ondersteunen zoals u gewend bent? U kunt ons volledige bevoegdheid geven voor een periode van maximaal 5 jaar, de kosten daarvan bedragen € 95,- (exclusief BTW). Daarnaast betaalt u standaard € 7,50 voor het opvragen van het benodigde KVK uittreksel. Afhankelijk van de keuze voor diensten kunnen de kosten iets afwijken van eerdergenoemde kosten.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over de ketenmachtiging voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw contactpersoon of via onderstaande contactmogelijkheden.

Meer informatie
Of bel direct naar: 088 495 20 00

 

Contact

Wilt u meer informatie over de ketenmachtiging of Hezelburcht machtigen voor uw subsidieaanvraag? Neem contact met ons op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00