Waarom investeren in zonnepanelen als ondernemer?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) is al vele jaren een belangrijke instrument van het ministerie om de ontwikkeling van duurzame energieproductie te stimuleren. De SDE+ kent dit jaar twee openstellingen. De voorjaarsronde is inmiddels voorbij, maar in het najaar wordt een tweede openstellingsronde verwacht. Deze SDE+ indienronde zal de laatste zijn in de huidige vorm, de regeling krijgt volgend jaar namelijk een andere invulling. Maak hier daarom dit jaar nog slim gebruik van!

Over de SDE+ subsidie voor zonnepanelen

De SDE+ ondersteunt zowel bedrijven als (non-)profit instellingen om duurzame energie te produceren. De subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie over een periode van acht, twaalf of vijftien jaar. Hoeveel subsidie u kunt krijgen is afhankelijk van de technologie en de hoeveelheid energie die u gaat produceren.

Wanneer investeer je in zonnepanelen? Binnen welke fase vraag je subsidie aan? Allemaal vragen waar u rekening mee moet houden om optimaal gebruik te kunnen maken van de SDE+. In de onderstaande Podcast leg ik in samenwerking met BNR Nieuwsradio uit hoe subsidie kan bijdragen aan een slimme investering in ZonPv. - Jeroen van den Hoorn, Consultant Sustainability

Beluister de BNR Podcast

Hoe haal je het hoogste rendement uit de energietransitie? Bij BNR Nieuwsradio was Jeroen van den Hoorn van Hezelburcht te gast. Hij legt uit welke kansen er voor ondernemers liggen er op het gebied van zonne-energie. Ontdek waarom investeren in zonnepanelen als ondernemer interessant is!

Podcast BNR Hezelburcht

SDE+ wordt volgend jaar SDE++

Hoewel de regeling al voor grote successen heeft gezorgd, wordt de regeling eind dit jaar toch op de schop genomen. Dat wil zeggen dat de regeling vanaf 2020 wordt verbreed met meer aandacht voor CO2-reductie en er een ‘+’ bij krijgt. De regeling wordt dan voortgezet onder de naam SDE++. Hoe deze regeling er exact uit komt te zien is nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer weten over de subsidiemogelijkheden van de SDE+ voor uw organisatie? Of wilt u graag in aanmerking komen voor subsidie in de najaarsronde?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem gerust contact met ons op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00