Internal Security Fund (ISF) voor een veilig Europa

Voor nationale en grensoverschrijdende projecten gericht op de interne veiligheid binnen de EU is het Internal Security Fund (ISF) opgezet. Deze Europese regeling is bedoeld voor projecten die veiligheidsuitdagingen in Europa aanpakken en de strijd tegen criminaliteit, terrorisme en georganiseerde misdaad ondersteunen. In de periode 2021-2027 is er € 1,93 miljard budget beschikbaar binnen het ISF.

Waarom het Internal Security Fund?

Met het Internal Security Fund (ISF) zet de Europese Commissie in op versterking van de Europese veiligheid. Het ISF moet bijdragen aan verbetering van de grensbeveiliging, leiden tot versterking van de samenwerking op het gebied van politie en justitie en bijdragen aan betere preventie en bestrijding van georganiseerde misdaad, terrorisme en radicalisering. Ook het crisisbeheer in de EU staat binnen het ISF centraal.

Welke projecten komen in aanmerking?

Uiteenlopende typen projecten kunnen in aanmerking komen voor het ISF. Wanneer uw project vergelijkbaar is met één van de volgende initiatieven kunt u subsidie aanvragen:

  • Aanschaffen van ICT systemen en de bijbehorende training en testen;
  • Monitoren van implementatie van EU-wetgeving en beleidsdoelstellingen in de lidstaten op het gebied van veiligheidsinformatiesystemen;
  • Activiteiten ter uitvoering of vereenvoudiging van de uitvoering van de EU-beleidscyclus/EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threaths);
  • Steun voor transparantie binnen gespecialiseerde nationale eenheden ter verbetering van wederzijds vertrouwen, de uitwisseling en verspreiding van kennis, informatie, ervaring en expertise;
  • Onderwijs en opleidingen voor relevante kennis binnen wetshandhavings- en gerechtelijke autoriteiten en administratieve instanties.

Budget en subsidiepercentage

Voor de gehele looptijd van 2021 tot en met 2027 is een totaalbudget van € 1,93 miljard beschikbaar gesteld door de Europese Commissie. In 2024 is er € 315 miljoen beschikbaar, verdeeld over diverse prioriteitsgebieden. De subsidie bedraagt maximaal 75% van de projectkosten. In enkele gevallen, afhankelijk van het prioriteitsgebied van een project, kan dit percentage oplopen tot 90% of zelfs 100%.

Voor wie is het ISF?

Subsidie via het Internal Security Fund kan worden aangevraagd door:

  • Nationale, lokale en regionale overheden;
  • Internationale organisaties;
  • Publieke en private onderzoeksinstellingen en universiteiten;
  • NGO’s;
  • Bedrijven en industriële partners.

Internal Security Fund aanvragen?

Bent u actief binnen het waarborgen van veiligheid binnen de EU en bent u benieuwd wat uw subsidiemogelijkheden zijn? Ontdek of u in aanmerking komt voor het Internal Security Fund. Onze specialisten toetsen uw project vrijblijvend op de mogelijkheden. Neem contact op via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

Neem contact op

Contact

Neem contact op voor meer informatie over het Internal Security Fund.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00