Interessant voor Gelderse woningcorporaties: subsidie voor het verduurzamen van sociale huurwoningen

Goed nieuws voor Gelderse woningcorporaties die hun huurwoningen willen verduurzamen! Met de stimuleringsregeling verduurzaming sociale huurwoningen gaat Provincie Gelderland woningcorporaties stimuleren om de komende twee jaar 4.000 huurwoningen aardgasvrij te maken. Bij instemming van Provinciale Staten gaat de regeling op 1 januari 2022 in en komt er € 20 miljoen beschikbaar. Hoewel de regeling nog niet inhoudelijk is uitgewerkt, zijn dit de belangrijkste punten:

Wanneer komt u in aanmerking?

Uitgangspunt van de regeling is om slecht geïsoleerde huurwoningen ten minste drie energielabels te laten stijgen, waardoor deze woningen geschikt worden voor aansluiting op een warmtenet of warmtepomp. De voorwaarde is wel dat de woonlasten voor de huurder niet mogen stijgen na de aanpassing en dat particuliere huiseigenaren in de buurt kunnen aanhaken bij de verduurzaming van de woningen.

Daarnaast zou de regeling ook moeten zorgen voor meer stageplaatsen in de bouw. Voor elke 100 woningen wordt één nieuwe stageplaats gecreëerd. Niet alleen dus goed voor het milieu, maar ook voor de werkgelegenheid!

Bonus voor woningcorporaties bij klimaatmaatregelen

Wat deze regeling extra interessant maakt voor uw woningcorporatie is dat u een een bonus kan krijgen voor het doorvoeren van een drietal klimaatmaatregelen bij de renovatie, namelijk door:

  • herbruikbare materialen (circulair) te gebruiken;
  • maatregelen te nemen die de effecten van klimaatverandering opvangen (klimaatadaptatie), en;
  • bij te dragen aan meer variatie in planten- en diersoorten (biodiversiteit).

Op de hoogte blijven over de stimuleringsregeling verduurzaming sociale huurwoningen

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de stimuleringsregeling verduurzaming sociale huurwoningen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bent u benieuwd naar vergelijkbare subsidiekansen waarmee u uw huurwoningen kan verduurzamen? Dan is Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH) wellicht interessant voor u! Neem gerust contact op via onderstaand formulier of bel ons direct. Wij staan u graag te woord!

Vrijblijvend advies?
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u voornemens uw huurwoningen te verduurzamen? Onze specialisten ondersteunen u graag bij het realiseren van uw duurzaamheidsambities!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00