INNOWWIDE in najaar 2024 open voor Europese mkb’ers en startups

Bent u een innovatie mkb’er of startup en heeft u de ambitie om uw producten of diensten te internationaliseren? In het najaar van 2024 opent INNOWWIDE de derde call. Europese mkb’ers en startups kunnen dan subsidie aanvragen om te onderzoeken welke internationale markt geschikt is voor hun producten en/of diensten.

Wat is INNOWWIDE?

INNOWWIDE is een regeling voor Europese mkb-bedrijven die hun producten of diensten willen internationaliseren. Met dit programma kan marktonderzoek en voorbereidend werk voor R&D-projecten gefinancierd worden overal ter wereld, wanneer er sprake is van samenwerking met lokale partners. Deze regeling loopt van 2022 tot 2027, met naar verwachting jaarlijkse openstellingen. Voor de totale periode is er een budget beschikbaar gesteld van € 24 miljoen.

De te ondersteunen haalbaarheidsprojecten, ook wel de Viability Assessment Projects (VAP) genoemd, moeten worden uitgevoerd in samenwerking met lokale belanghebbenden. Ook mogen deze projecten niet langer dan 6 maanden duren. Per project kan er € 60.000,- worden gefinancierd en 70% van de subsidiabele kosten.

Waar moet u aan voldoen?

Om in aanmerking te komen voor INNOWWIDE subsidie zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • Uw project is alleen voor civiele toepassing;
  • U heeft een mkb-bedrijf of startup gevestigd in Europa;
  • Uw project duurt maximaal 6 maanden;
  • U dient één aanvraag per bedrijf in;
  • Uw bedrijf is geregistreerd in een EU-lidstaat, IJsland, Israël, Noorwegen of Turkije;
  • U voert het project uit in samenwerking met een lokale partner.

Komt u in aanmerking voor INNOWWIDE 2024?

Aanvragen kunnen na publicatie van de call ingediend worden. De RVO verzorgt op 11 juni 2024 van 11:00 uur tot 12:00 uur een webinar over de nieuwe call. Hier wordt meer toelichting gegeven en is er ruimte voor vragen. Kunt u hulp gebruiken bij het schrijven en indienen van uw aanvraag? Neem vrijblijvend contant met ons op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Neem contact op

contact

Heeft u vragen? Vul uw gegevens in voor een kennismaking:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00