Innovation Fund voor kleinschalige projecten is nu open

Het Innovation Fund heeft op 31 maart 2022 een tweede oproep voor kleinschalige projecten gelanceerd. Er is een royaal budget van € 100 miljoen beschikbaar voor projecten die zich richten op CO2-reducerende of koolstofarme technologieën. Geïnteresseerd in deze oproep? Aanvragen kunnen tot en met 31 augustus 2022 worden ingediend.

Advies nodig? Neem contact op

Welke projecten komen in aanmerking voor Innovation Fund 2022?

Uw project moet gericht zijn op een van de volgende focusgebieden:

  • Carbon Capture, Utilsation and Storage (CCUS), ofwel het afvangen, hergebruiken en opslaan van CO2;
  • Koolstofarme technologieën/processen binnen de energie–industrie;
  • Het genereren van hernieuwbare energie;
  • Het opslaan van energie.

Uit uw project moet blijken dat uw idee effectief is in het tegengaan van uitstoot van broeikasgassen en dat deze zeer innovatief is. Het moet ook een zekere volwassenheid hebben bereikt en wordt beoordeeld op schaalbaarheid en kostenefficiëntie. Is uw project nog niet volwassen genoeg, maar voldoet het wel aan de eerste twee criteria (tegengaan van uitstoot van broeikasgassen en zeer innovatief)? Dan komt u mogelijk in aanmerking komen voor projectontwikkeling-ondersteuning. Ten slotte heeft het project een CAPEX van minder dan € 7,5 miljoen.

Resultaten van de eerste oproep

Benieuwd welke kleinschalige projecten financiering hebben ontvangen vanuit de eerste ronde van het Innovation Fund? Hier vindt u een volledige lijst van de projecten die in de eerste ronde met succes subsidie of projectontwikkeling-ondersteuning hebben aangevraagd. Hieronder ziet u ook een kaart met de toegekende projecten.

Innovation Fund afbeelding

Ondersteuning nodig bij uw Innovation Fund 2022 aanvraag?

Onze EU-specialisten ondersteunen u graag bij het opstellen en indienen van een sterk projectvoorstel. Met hun expertise en vaardigheden heeft u gegarandeerd de grootste kans van slagen! Neem contact met ons op voor meer informatie over onze dienstverlening of de huidige oproep voor kleinschalige projecten.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Innovation Fund
Gerelateerde subsidie Innovation Fund
Het Europese Innovation Fund ondersteunt innovatieprojecten gericht op koolstofarme technologieën. ...Lees verder

contact

Voor advies of ondersteuning bij uw aanvraag kunt u contact opnemen via het onderstaande formulier of door te bellen naar 088 495 20 00:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00