Geneesmiddelen effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten met ZonMw oproep Grote Trials Ronde 5

ZonMw heeft een nieuwe oproep geopend binnen het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. Vanuit de oproep Grote Trials Ronde 5 worden Nederlandse onderzoeksorganisaties en zorginstellingen opgeroepen een aanvraag in te dienen voor doelmatigheidsonderzoeken gericht op de toepassing van geneesmiddelen in de praktijk. Laat deze subsidiekans niet onbenut!

Waarvoor is Grote Trials Ronde 5?

Het ZonMw programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) richt zich op het effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen. Het doel: de farmacotherapeutische zorg verbeteren en het leveren van kwalitatief goede en betaalbare zorg voor de patiënt. Ook uw onderzoek kan hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Bent u bezig met het uitvoeren van een studie (met veel bewijs) dat antwoord kan geven op een doelmatigheidsvraagstuk over de toepassing van geneesmiddelen in de praktijk? Denk hierbij aan onderzoek naar: lager of minder frequent doseren, behandeling op maat of effectiviteitsonderzoek naar een goedkoper alternatief. Zo ja, dan is deze ronde van Grote Trials wellicht interessant voor u.

Welke projecten komen in aanmerking?

Uw project onderzoekt in Nederland geregistreerde geneesmiddelen en omvat een duidelijke klinische vraagstelling. Deze vraagstelling zoekt een oplossing voor een probleem dat algemeen wordt erkend. Het totale budget van uw project (dit is inclusief eventuele cofinanciering) dient minimaal € 1 miljoen te zijn. Extra mooi meegenomen: er zitten geen beperkingen aan het maximaal aan te vragen subsidiebedrag of de looptijd van uw onderzoek. Een groot deel van de subsidie kan bijvoorbeeld worden ingezet voor de benodigde infrastructuur van de studie en eventuele volgende studies, mits goed onderbouwd.

Het totale beschikbare subsidiebudget voor deze ronde bedraagt ten minste 8 miljoen.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Een aanvraag indienen kan tot en met 16 november 2021. Hezelburcht ondersteunt u hier graag bij. Naast dat uw project wordt beoordeeld op algemene criteria van ZonMw, wordt er ook aandacht besteed aan concrete opbrengsten en implementeerbaarheid van de resultaten in de praktijk. Schakel daarom de specialisten van Hezelburcht in en vergroot uw slagingskans.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw doelmatigheidsonderzoek? Neem gerust contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00