Extra ronde Tel mee met Taal open vanaf 1 juni 2021

Investeer in uw werknemers met Tel mee met Taal! Begin 2021 was de regeling open voor organisaties die wilden investeren in de scholing van laaggeletterde werknemers, laaggeletterde ouders en praktijkgerichte experimenten. Voor deze eerste doelgroep, laaggeletterde werknemers, was eenmalig een extra budget beschikbaar waardoor het totaal budget op € 8,8 miljoen uitkwam. De eerste aanvraagronde is eind februari gesloten, de balansen zijn opgemaakt en er is nog ruim € 2 miljoen budget over! Vanaf 1 juni 2021 tot en met 30 juni 2021 gaat er een extra ronde open en krijgen werkgevers opnieuw de kans om een aanvraag in te dienen voor Tel mee met Taal en te investeren in de scholing van hun laaggeletterde werknemers. Laat deze kans niet onbenut!

Investeer in laaggeletterde werknemers

Het verbeteren van de basisvaardigheden van werknemers (op het gebied van taal, rekenen, maar ook digitale vaardigheden) brengt voordelen met zich mee voor de werknemer alsmede u als werkgever. Er worden minder fouten op de werkvloer gemaakt, werkstress vermindert en werknemers kunnen met meer zelfvertrouwen zelfstandiger aan de slag gaan. Scholing is daarom van groot belang. Vanuit Tel mee met Taal kunt u subsidie aanvragen voor opleidingstrajecten die leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van uw werknemers!

Het maakt verder niet uit of Nederlands de moedertaal is van de werknemer, of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Wel mag de subsidie uitsluitend ingezet worden voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F. Tot slot kan de subsidie aangevraagd worden voor werknemers die bij u in dienst zijn, maar ook zzp’ers die voor uw bedrijf werken of andere werknemers waarmee u een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan (zoals tijdelijke arbeidsplaatsen, proefplaatsen of beschut werk).

Budget en bijdrage

Er is een budget van ongeveer € 2 miljoen over. U kunt maximaal € 125.000,- subsidie per aanvraag ontvangen. Hiervan mag maximaal € 1.500,- per cursist besteed worden. Daarnaast is er sprake van een eigen bijdrage. Tel mee met Taal vergoedt namelijk tot 67% van een opleidingstraject. Wordt het budget overschreden? Dan zal er een loting plaatsvinden om de kansen zo eerlijk mogelijk te houden.

Tel mee met Taal subsidie aanvragen?

Neem gerust contact op om de mogelijkheden van deze extra Tel mee met Taal ronde te bespreken. Wij adviseren en ondersteunen u graag met de tijdige voorbereiding van een goede aanvraag!

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Tel mee met Taal
Gerelateerde subsidie Tel mee met Taal
De subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’ is gericht op de verbetering van de taalbeheersing op de ...Lees verder

contact

Neem contact op en plan een vrijblijvende kennismaking met één van onze specialisten in!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00