Eurostars evenement “Ready for Take off”

Donderdag 4 april 2024 vond het “Eurostars: Ready for Take off” evenement plaats in de inspirerende setting van ARTIS, Amsterdam. Met een nieuwe openstelling van de Europese subsidieregeling Eurostars in het vooruitzicht nam onze specialist Annelot Staes deel aan het event.

Eurostars subsidie: kennis en ervaringen

Het evenement was bedoeld voor kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen rondom de Eurostars subsidie. Een diverse groep stakeholders was aanwezig, variërend van bedrijven tot kennisinstellingen en overheidsinstanties. Tijdens de thematische sessies kregen zowel eerdere deelnemers met succesverhalen als innovatieve bedrijven op zoek naar projectpartners het woord. Allen overtuigd van de innovatieve mogelijkheden die de Eurostars financiering met zich meebrengt.

Aan de slag met uw Europese innovatieproject

Met de opening van de eerstvolgende aanvraagperiode (call 7) van 12 juli 2024 tot en met 12 september 2024, is nu het perfecte moment om uw plannen voor een Europees innovatieproject te realiseren. Nederlandse partners kunnen gezamenlijk tot € 500.000 per project aan subsidie ontvangen.

Subsidie voor Europees, marktgericht onderzoek

Het Eurostars programma richt zich specifiek op het mkb, waarbij ten minste 50% van het budget door het mkb moet worden gedragen. Bovendien vereist het programma een consortium bestaande uit ten minste 2 onafhankelijke entiteiten uit minimaal 2 Eurostars landen. Zowel mkb’ers, kennisinstellingen als grote bedrijven kunnen deelnemen en subsidie ontvangen. Projecten moeten zich richten op innovatie tussen Technologie Readiness Levels (TRL) 4 en 6-7 en mogen maximaal 36 maanden duren.

Ondersteuning bij uw Eurostars aanvraag

Tijdens de inhoudelijke sessies tijdens het “Ready for Take off”evenement benadrukten veel bedrijven die eerder een Eurostars-aanvraag hebben ingediend, het belang van ervaring met het proces en inhoudelijke kennis van de regeling. Deze ondersteuning vergroot niet alleen de kans op succes, maar neemt ook veel werk en zorgen uit handen.

Wilt u ook subsidie aanvragen voor uw Europese innovatieproject? Ons team staat klaar om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens het gehele proces. Neem contact met ons via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00 en laten we samen de eerste stappen zetten naar het realiseren van uw innovatieve ambities!

Neem contact op

 

Eurostars
Gerelateerde subsidie Eurostars
Mkb’ers die nieuwe producten, processen of diensten sneller op de markt willen brengen kunnen een ...Lees verder

Contact

Neem contact op voor meer informatie over Eurostars

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00