ERC Advanced Grant tot eind mei open voor aanvragen

Potentiële Nobelprijswinnaars kunnen weer ERC Advanced Grant subsidie aanvragen voor hun revolutionaire onderzoeksproject. De ERC Advanced Grant is voor onderzoekers die de afgelopen tien jaar belangrijke onderzoeksresultaten hebben behaald. De beurs kan oplopen tot € 2,5 miljoen en is daarmee een kans om impact te maken binnen hun wetenschap. Aanvragen van de Advanced Grant kan tot 23 mei 2023.

Wie komt in aanmerking voor de ERC Advanced Grant?

Onderzoekers met een bewezen staat van dienst en die de afgelopen tien jaar uitzonderlijk hebben gepresteerd binnen hun wetenschap komen in aanmerking. Daarnaast moet een onderzoeker jongere onderzoekers kunnen inspireren en begeleiden. Er zijn geen richtlijnen voor het onderzoeksgebied, alle disciplines kunnen in aanmerking komen.

Alleen voor de meest toonaangevende onderzoekers

Een aanvraag wordt onder andere beoordeeld op hoe toonaangevend de onderzoeker is. Bijvoorbeeld op basis van de impact van eerdere onderzoeksresultaten, of de onderzoeker internationaal erkend wordt en in welke mate de onderzoeker jonge onderzoekers inspireert.

Er wordt verwacht dat een onderzoeker met een ERC Advanced Grant gaat laten zien dat zij impact gaan maken binnen hun vakgebied met innovatief en interdisciplinair onderzoek. En dat zijn zich via outreach- en communicatieactiviteiten gaan inzetten voor de bredere onderzoeksgemeenschap. ERC Advanced Grants zijn dus voor het allerhoogste niveau van wetenschappelijke excellentie en samenwerkingen, en ondersteunen daarmee revolutionaire ideeën en onderzoeksprojecten.

De voordelen van een ERC Advanced Grant

De subsidie biedt een maximale financiering van 2,5 miljoen euro. Subsidiabele kosten zijn:

  • Onderzoekspersoneel
  • Apparatuur
  • Overige onderzoekskosten

De subsidie wordt toegekend voor maximaal vijf jaar en ontvangers hebben de flexibiliteit om de financiering te gebruiken op een manier die hun onderzoeksdoelstellingen het best ondersteunt. Naast financiële steun profiteren de ontvangers van ERC Advanced Grant van een grotere zichtbaarheid en erkenning binnen de onderzoeksgemeenschap. Dit helpt om verdere financierings- en samenwerkingsmogelijkheden aan te trekken.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Als u overweegt een aanvraag in te dienen, kan ons team van ervaren specialisten u tijdens het hele proces ondersteunen. Onze specialisten hebben veel ervaring in het ondersteunen van onderzoekers bij hun ERC-aanvragen. Mis de kans niet om subsidie voor uw onderzoeksproject te ontvangen. Neem contact met ons op via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

European Research Council (ERC) Grants
Gerelateerde subsidie European Research Council (ERC) Grants
De European Research Council (ERC) stimuleert Europees grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. H...Lees verder

Contact

Neem contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00