Dit najaar opent de eerste openstelling van het European Urban Initiative (EUI) voor stedelijke ontwikkeling

Op 5 september 2022 is er een samenwerking getekend tussen de Hauts-de-France Regio en de Europese Commissie omtrent het European Urban Initiative (EUI). De Hauts-de-France Regio, de entiteit die momenteel over Urban Innovative Actions waakt, zal zich ook ontfermen over het operationele beheer van EUI. Met de ondertekening staat de eerste openstelling van EUI, die naar verwachting dit najaar nog opent, vast.

Meer informatie over EUI

Kernwaarden van het New European Bauhaus

Naar verwachting zal de eerste openstelling in de herfst van 2022 open gaan voor aanvragen. Er wordt subsidie beschikbaar gesteld voor projecten met betrekking tot de ‘New European Bauhaus’ (NEB). Dit houdt in dat de drie NEB-kernwaarden terug moeten komen in de projecten:

  • Duurzaam: het moet in harmonie zijn met de natuur, het milieu en de planeet.
  • Inclusief: het moedigt dialoog aan tussen culturen, disciplines, geslachten en leeftijden.
  • Esthetisch: het speelt in op behoeften die verder gaan dan functionaliteit en is geïnspireerd door kunst en cultuur.

Thema’s voor innovatieve oplossingen

Aansluitend moet uw project ook vallen onder een van de volgende vier thema’s. Deze thema’s zijn gekozen omdat ze veel potentie hebben om nieuwe, innovatieve oplossingen tot stand te brengen:

Bouw en renovatie in de geest van circulariteit en CO2-neutraliteit

Dit omvat projecten waarin het hergebruik of behoud van lokale materialen en hulpbronnen plaatsvindt en waar oog is voor maatregelen die CO2-uitstoot minimaliseren.

Behoud en transformatie van cultureel erfgoed

Binnen dit thema moeten projecten bijdragen aan het behoud en de gelijke toegang tot cultureel erfgoed of het transformeren van erfgoed met een sociaal doel (met en voor burgers) en een lage CO2-voetafdruk.

Aanpassing en transformatie van gebouwen voor betaalbare woonoplossingen

Vanuit dit thema kunt u subsidie krijgen voor projecten die middels innovatieve, creatieve en/of artistieke technieken, materialen en duurzame bouwprocessen ontmantelde of leegstaande gebouwen omtoveren tot betaalbare huisvesting.

Stadsvernieuwing

Het laatste thema omvat projecten waarin de drie NEB-kernwaarden gecombineerd worden om zo verlaten of verloederede stedelijke gebieden weer leefbaar te maken. Binnen dit soort projecten is het van groot belang dat inwoners, met name groepen/gemeenschappen van minderheden, worden betrokken bij de ontwikkelingsprocessen.

De subsidiekansen van European Urban Initiative (EUI)

Heeft u een projectidee welke een bijdrage kan leveren aan de realisatie van een duurzame, inclusieve en mooie leefomgeving in Europa? Hezelburcht helpt u graag bij het verkennen van de subsidiekansen van dit programma. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten.

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

European Urban Initiative (EUI)
Gerelateerde subsidie European Urban Initiative (EUI)
Het European Urban Initiative (EUI) is een nieuw instrument voor projecten die de uitdagingen in ste...Lees verder

contact

Onze specialisten ondersteunen u graag bij het verkennen van deze subsidiekans. Neem contact op door te bellen naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00