URBACT

Voor wie?

Europese steden

Voor wat?

Stedelijke ontwikkeling en netwerken

Onze dienstverlening

Uitgebreide dienstverlening; van advies tot projectmanagement

Meer informatie

Ongeveer twee-derde van de Europese bevolking woont in steden. De aanpak van deze steden op het gebied van werkeloosheid, armoede, economische groei en het milieu is van essentieel belang voor de economische en sociale ontwikkeling van Europa. Het Europese programma URBACT richt zich op het stimuleren van de kennis, capaciteit en expertise van deze steden op het gebied van stedelijke ontwikkeling en netwerken. Door middel van netwerken moeten steden informatie en ‘good practices’ met elkaar uitwisselen. Hierdoor kunnen Europese steden van elkaar leren om gemeenschappelijke complexe uitdagingen aan te pakken.

URBACT IV (2021 – 2027)

URBACT IV is officieel goedgekeurd door de Europese Commissie per oktober 2022. Dit markeert het begin van een nieuwe editie van het programma. Het doel van URBACT blijft ongewijzigd, namelijk het ondersteunen van steden die via EU-samenwerking werken aan geïntegreerde, duurzame stadsontwikkeling. De volgende soorten netwerken zullen in de komende periode terugkeren:

  • Action Planning Networks: ontwikkeling van lokale geïntegreerde actieplannen ter verbetering van de steden;
  • Transfer Networks: het begrijpen, aanpassen en hergebruiken van een good practice;
  • Innovation Transfer Mechanism: ontwikkeling van investeringsplannen voor initiatieven die worden uitgevoerd in het kader van de projecten voor Urban Innovative Actions en European Urban Initiative.

Voor wie is dit programma?

URBACT nodigt partners uit de 27 EU-lidstaten uit om deel te nemen aan een URBACT-project. Ook partnerlanden (Noorwegen en Zwitserland) en IPA-begunstigde landen (Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië) zijn welkom om deel te nemen. Steden uit andere landen kunnen ook deelnemen aan de activiteiten van het programma, maar moeten dit zelf bekostigen.

Thema’s

In URBACT IV zal een breed scala aan stedelijke thema’s aan bod komen. Er zijn drie transversale thema’s waarmee bij voorkeur rekening wordt gehouden bij het definiëren van uw project: groen, gender en/of digitaal.

Vraag URBACT IV aan

Vraag financiering aan via URBACT IV en maak uw stad beter! Kom meer te weten over de financieringsmogelijkheden van URBACT of soortgelijke subsidieprogramma’s door contact met ons op te nemen via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden of onze dienstverlening? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: