Derde call Interreg Europe open in maart 2024

Met het Interreg Europe programma wordt interregionale samenwerking in heel Europa gestimuleerd. Partijen die beleid, daarbij horende instrumenten en programma’s verbeteren en daarmee bijdragen aan regionale ontwikkeling komen in aanmerking voor subsidie. Aanvragen kan binnenkort weer: de derde call van Interreg Europe gaat namelijk open voor aanvragen van 20 maart 2024 t/m 7 juni 2024.

Interreg Europe voor samenwerkingsprojecten en kennisplatforms

Binnen de EU-lidstaten, Zwitserland en Noorwegen wisselen overheden kennis en ervaringen uit om gezamenlijk nieuwe beleidsinstrumenten te ontwikkelen. Deze samenwerkingsprojecten kunnen subsidie vanuit Interreg Europe aanvragen. Ook kennisplatforms die diensten en producten voor regio’s aanbieden over het ontwerp en de uitvoering van structuur- en investeringsfondsen komen in aanmerking voor subsidie.

Wie kan Interrreg Europe aanvragen?

De regeling is primair gericht op beleidsmakers, maar ook regionale overheden, kennisinstellingen, private partijen zonder winstoogmerk, ontwikkelingsmaatschappijen en non-profitinstellingen kunnen deelnemen. Voorwaarde is dat het project partners bevat uit tenminste drie verschillende landen, waarvan ten minste twee partners uit verschillende EU-lidstaten.

Thema’s Interreg Europe

Zowel samenwerkingsprojecten als kennisplatforms moeten bijdragen aan een beter bestuur en/of minimaal één van onderstaande vijf thema’s:

  • Een concurrerender en slimmer Europa;
  • Een groen, koolstofvrij en veerkrachtig Europa;
  • Een meer verbonden Europa;
  • Een socialer en inclusiever Europa;
  • Een Europa dichtbij de burger.

Subsidiebijdrage Interreg Europe

De subsidie bedraagt voor partners uit EU-lidstaten 80% van de projectkosten. Voor particuliere non-profitorganisaties uit EU-lidstaten bedraagt de subsidie 70% van de projectkosten. Projectpartners uit Noorwegen en Zwitserland komen niet in aanmerking voor EFRO-steun maar kunnen vanuit nationale fondsen medefinanciering ontvangen.

Interreg Europe aanvragen in 2024

Wilt u meer weten over de derde call van Interreg Europe? Of wilt uw organisatie een aanvraag indienen en kunt u daar hulp bij gebruiken? Onze ervaren specialisten staan voor u klaar. Neem contact op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Wilt u meer weten over de derde Interreg Europe call of meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00