DEI+ subsidie half maart 2023 weer open voor duurzame pilot- en demonstratieprojecten

Gaat uw bedrijf een nieuwe ontwikkeling die een belangrijke bijdrage levert aan de energietransitie testen of demonstreren? Dan kunt u vanaf half maart weer subsidie aanvragen vanuit de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). De DEI+ subsidie is vanaf half maart 2023 aan te vragen voor pilotprojecten waarin u een nieuwe technologie test en voor demonstratieprojecten waarmee u investeert in een productie-installatie die na afloop van het project in gebruik blijft.

Komt uw bedrijf in aanmerking voor de DEI+?

U komt in aanmerking voor de DEI+ subsidie als uw innovatie een belangrijk aandeel heeft binnen de energietransitie en de ontwikkeling daarvan technisch uitdagend is. Ook als u investeert in hernieuwbare energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie en geothermische energie of als u nieuwe producten of materialen produceert uit afval kunt u subsidie aanvragen.

DEI+ thema’s 2023

Om subsidie aan te kunnen vragen moet uw project passen binnen de thema’s die zijn opgesteld. Voor de DEI+ subsidie 2023 gelden onderstaande thema’s:

  • Energie-efficiëntie
  • Hernieuwbare energieproductie
  • Flexibilisering van het energiesysteem
  • Lokale infrastructuur
  • Circulaire economie
  • Carbon Capture, Utilisation and Storage – CC(U)S
  • Overige CO² -reducerende maatregelen

DEI+ voor aardgasloze woningen, wijken en gebouwen

Voor bedrijven en eindgebruikers die investeren in een innovatie voor aardgasloze woningen, wijken en gebouwen is er ook in 2023 weer subsidie aan te vragen. Deze projecten krijgen wederom een apart budget toegewezen. Aanvragen kan vanaf half maart 2023.

DEI+ voor waterstof en groene chemie

Net zoals vorig jaar komt er ook in 2023 een DEI+ call specifiek voor waterstof en groene chemie innovaties met een apart budget. Deze call opent in de tweede helft van 2023 voor aanvragen.

Tot dusver is er nog niks bekendgemaakt over het subsidiebudget van de DEI+ en de verdeling hiervan in 2023. We houden u hierover op de hoogte.

DEI+ subsidie aanvragen met Hezelburcht

Heeft u vragen over de DEI+ regeling of vraagt u zich af of uw bedrijf in aanmerking komt? Neem contact op via het contactformulier of belt direct naar 088 495 20 00. Onze specialisten staan u graag te woord.

Spar met een specialist!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
Gerelateerde subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+)
De Demonstratie energie-innovatie financiert demonstratieprojecten, die leiden tot energiebesparing ...Lees verder

Contact

Onze specialisten staan u graag te woord:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00