De kracht van visuals en infographics in uw subsidieaanvraag

Een sterke subsidieaanvraag bestaat vanzelfsprekend uit een goed geschreven en onderbouwde tekst. Visuals en infographics zijn echter (bijna) net zo belangrijk, ze kunnen namelijk zorgen voor een versterkend effect. Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, toch? Visuele elementen worden veel sneller opgenomen dan geschreven tekst en zorgen er daarnaast voor dat u een professionele indruk achterlaat. Bij Hezelburcht bent u niet alleen verzekerd van een inhoudelijk sterke subsidieaanvraag, maar wij ondersteunen u ook bij het maken van visuals en infographics die uw subsidieaanvraag naar een nog hoger niveau tillen!

Waarom zijn visuele elementen zo belangrijk?

Visuele elementen maken complexe vraagstukken makkelijker te begrijpen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de veiligheidsinstructies in een vliegtuig, die voor iedereen begrijpelijk moeten zijn. Daar waar deze instructies een paar decennia terug voornamelijk uit tekst bestonden, is dit geperfectioneerd tot een simpele visuele uitleg in de vorm van een infographic. In een subsidieaanvraag zijn er ook vaak (complexe) elementen die gevisualiseerd kunnen worden ter verheldering. Denk bijvoorbeeld aan een figuur om de technieken van uw project te illustreren:

visual article visuals and infographics in grant applications

De voordelen van visuals en infographics in subsidieaanvragen

Visuele elementen kunnen subsidieaanvragen dus versterken, maar hoe werkt dat nou precies? Specialist Marilen Benner is hier dieper ingedoken:

Visuals trekken aandacht

De eerste indruk van een subsidieaanvraag is belangrijk. Het eerste wat een lezer ziet zijn dan ook de visuele elementen zoals de opmaak, foto’s, infographics en grafieken. Dit komt doordat visuele beelden veel sneller verwerkt worden (binnen 13 milliseconden!) dan tekstuele informatie. Een beeld wordt (onbewust) sneller vastgehouden en verwerkt. Dit betekent niet dat tekst overbodig is. In tegenstelling, het beste is om geschreven tekst en visuele elementen te combineren.visual article visuals and infographics in grant applications

Visuals besparen woorden

Uiteraard zal uw subsidieaanvraag goed onderbouwd moeten worden en hiervoor is tekstuele informatie nodig. Toch zijn er onderdelen in uw aanvraag die prima gevisualiseerd kunnen worden. Simpelweg bespaart u hiermee woorden en voorkomt u dat uw voorstel onnodig lang wordt.

visual article visuals and infographics in grant applications

Visuals brengen emoties teweeg

Een subsidiebeoordelaar moet zo objectief mogelijk te werk gaan. Het is echter onvermijdelijk dat visuele informatie invloed heeft op emoties. Laat een voorstel dan ook altijd een keer controleren op de indruk die het achterlaat bij lezers. Zijn er te veel of te weinig visuele elementen? En hoe worden deze ontvangen? Allemaal belangrijke elementen die van invloed zijn op een lezer, en dus ook de subsidiebeoordelaar.

Hezelburcht tilt subsidieaanvragen naar een hoger niveau met visuals

Onze specialisten zijn, naast sterke tekstschrijvers, ook goed in het creëren van visuele elementen die uw subsidievoorstel ondersteunen en versterken. Zij zijn experts in het vertalen van complexe informatie naar aantrekkelijke en begrijpelijke visuele elementen. Naast dat de subsidiespecialisten dit zelf doen staat er ook een gedreven marketingteam klaar met de nodige vaardigheden om de mooiste visuele elementen te ontwikkelen. Om alvast een voorproefje te geven, bekijk op deze pagina een zelfontworpen track record.

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met Marilen Benner via m.benner@hezelburcht.com. Zij spart graag met u over uw project en onze dienstverlening. U kunt ook contact opnemen via onderstaande knop of telefoonnummer.

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u vrijblijvende subsidieadvies of heeft u ondersteuning nodig bij het opstellen van een sterke subsidieaanvraag, zowel qua inhoud als opmaak? Onze specialisten ondersteunen u graag. Neem contact met ons op voor een kennismaking:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00