CrossRoads2 | Innovatie VL-NL

Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de regio door grensoverschrijdende samenwerking centraal. Een onderdeel van het programma is CrossRoads2, specifiek gericht op het samenbrengen van mkb’ers en hun kansrijke innovatieprojecten. KMO/MKB-bedrijven in Vlaanderen (provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Belgisch Limburg) en Zuid-Nederland (provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) komen in aanmerking voor subsidie. Een belangrijke voorwaarde is dat er binnen projecten sprake is van cross-sectorale of cross-technologische innovaties in de volgende sectoren: High Tech Systemen, Chemie & materialen, Logistiek & maintenance, Agrofood, Life Sciences & Health, Cleantech en Biobased Economy.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Haalbaarheidsstudies en Innovatieprojecten Crossroads2

CrossRoads2 biedt subsidiemogelijkheden voor zowel haalbaarheidsstudies als innovatieprojecten:

  • Haalbaarheid

Een externe partij, naar keuze van de aanvrager, onderzoekt de technische en/of commerciële haalbaarheid van een innovatieproject. U kunt als individueel bedrijf subsidie aanvragen. De subsidie voor een haalbaarheidsproject is maximaal € 10.000,-.

  • Innovatieproject

In een innovatieproject ligt de focus op experimentele ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is om in een prototype een nieuw proces, product en/of daaraan gekoppelde dienst te demonstreren. Houd er rekening mee dat het project een meerwaarde moet hebben voor het programmagebied. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten minimaal één mkb’er uit Zuid-Nederland en één mkb’er uit Vlaanderen samenwerken. De financiële steun is maximaal € 135.000,- per project.

Openstellingen CrossRoads2 2017

In 2017 kunt u binnen twee tijdsvakken een aanvraag indienen:

  • Van 2 februari tot en met 31 maart 2017.
  • Van 2 mei tot en met 30 juni 2017.

Wilt u meer weten over het programma en de mogelijkheden die het biedt? Neem dan contact met ons op.

CrossRoads
Gerelateerde subsidie CrossRoads
Binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland staat innovatie en ontwikkeling van de r...Lees verder

contact

Wilt u meer te weten komen over CrossRoads2? Laat uw gegevens achter of bel direct naar 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00