CINEA kent CEF Transport AFIF subsidie toe aan 42 projecten

CINEA, het Europees agentschap voor Klimaat, Infrastructuur en Milieu, heeft de projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor CEF Transport AFIF subsidie. Maar liefst € 424 miljoen aan subsidie wordt vrijgemaakt voor 42 projecten die gericht zijn op het ontwikkelen en verbeteren van een infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Binnen deze laatste ronde, waarvan de indieningsdeadline op 7 november 2023 was, zijn drie Nederlandse projecten positief beoordeeld.

EU draagt stevig bij aan het realiseren van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen

Sinds de start van het AFIF programma heeft de Europese Commissie meer dan € 1,3 miljard aan subsidie verleend aan projecten. Dit heeft nu al geresulteerd in 26.396 elektrische oplaadpunten, 202 waterstof-tankstations en de elektrificatie van grondactiviteiten van 63 luchthavens. Dat zijn evidente resultaten die het verschil maken in het verduurzamen van de transportsector!

Achtergrond CEF Transport

CEF Transport is het programma van de Europese Commissie voor het verbeteren van het Trans-Europese Transportnetwerk. Dit programma loopt van 2021 tot en met 2027, en maakt in die tijd maar liefst € 25,81 miljard beschikbaar aan subsidie. Jaarlijks zijn er diverse openstellingen voor nieuwe projectvoorstellen, waarbij soms een openstelling een specifiek thema heeft. Bijvoorbeeld de CEF Transport – Alternative Fuels Infrastructure Facility (AFIF) openstellingen, gericht op het realiseren van een infrastructuur voor alternatieve brandstoffen.

Impact maken geeft ons energie

Onze specialisten zijn ontzettend gemotiveerd om relaties te helpen bij het verkrijgen van dit soort mooie subsidies. Niet vanwege het hoge subsidiebedrag, of de sterke concurrentiestrijd, maar ook omdat we hiermee daadwerkelijk veel impact maken in het verduurzamen van de Europese samenleving. Dat geeft ons energie! We zijn trots op onze bijdrage bij een toekenning van deze laatste CEF AFIF ronde.

Wilt u meer weten over CEF AFIF of de toekenningen? Of wilt u graag ondersteuning van onze ervaren CEF specialisten? We staan voor u klaar. Neem contact met ons via info@hezelburcht.com of 088 495 20 00.

Contact

Vragen of meer weten over onze dienstverlening? Onze CEF Transport specialisten staan u graag te woord.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00