Breng de subsidiemogelijkheden in kaart met de Begrotingsscan

Met de zomervakantie bijna achter de rug rollen gemeenten weer in hun jaarlijkse begrotingsperikelen. Dit najaar brengt de begroting extra uitdagingen met zich mee. Enerzijds is dit de eerste begroting sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe colleges willen hier hun ambities in terugzien. Anderzijds leven we in een financieel onzekere tijd. Opeenvolgende crises hebben hun weerslag op de gemeentelijke begroting. Sterke prijsstijgingen, woningnood, klimaatverandering en almaar stijgende kosten in het sociaal domein maken begroten een hels karwei. Subsidies kunnen de druk verminderen. Weten wat er voor uw gemeente mogelijk is? Overweeg dan een Begrotingsscan.

De Begrotingsscan

De gemeentelijke begroting is hét uitgangspunt voor de concrete activiteiten voor de korte en middellange termijn. Het geeft handen en voeten aan de uitvoering van het collegeakkoord. Bij het begroten is het belangrijk om met de beperkte beschikbare middelen maximale impact te maken. Het is daarbij de kunst om als gemeente zoveel mogelijk het vliegwiel te zijn en investeringen door het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld uit te lokken. Dat kan door het goede voorbeeld te geven of samenwerkingen aan te gaan. Subsidies kunnen helpen om deze investeringen nog meer slagkracht te geven. Of het nu gaat om woningbouw, klimaatadaptatie, energietransitie of betere zorg.

Juist in onzekere tijden is de dynamiek rond subsidie verwerving ongekend en verandert het landschap voortdurend. Grip op subsidies is dan ook essentieel om je impact als gemeente te vergroten. Een goed beeld van de subsidiekansen gekoppeld aan de gemeentelijke begroting kan dan ook dienen als een concreet stappenplan voor de optimalisatie van subsidie-inkomsten voor het komende jaar.

Onze meerwaarde

De specialisten van Hezelburcht hebben veel ervaring met het interpreteren van gemeentelijke begrotingen en kunnen de juiste punten uit de begroting halen. Met onze jarenlange ervaring binnen de hele breedte van het subsidielandschap is dit het uitgelezen moment uw begroting te laten ‘scannen’ op subsidiemogelijkheden. Hierbij zorgen we voor een overzichtelijke weergave van de activiteiten die in 2023 in uw gemeente gaan plaatsvinden, de daarbij passende subsidiemogelijkheden én de benodigde stappen om deze kansen te verzilveren. Zo zorgt u ervoor dat uw gemeente geen kansen op subsidiegebied misloopt!

Spar met een specialist over de Begrotingsscan
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Bent u geïnteresseerd in de Begrotingsscan? Onze specialisten informeren u graag verder over deze dienst! Ontdek hier de mogelijkheden van de Begrotingsscan voor uw gemeente:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00