Borg investeringssubsidies in uw inkoopproces

Sinds begin dit jaar is het subsidiepercentage van de Energie-investeringsaftrek (EIA) verhoogd van 41,5% naar 58%. Wanneer een onderneming investeert in bijvoorbeeld nieuwe LED-verlichting of een compressor vervangt, kan ze tot 19% subsidie op deze investering ontvangen. Zeker bij investeringen vanaf € 50.000,- is dit een interessant voordeel! Daar komt bij dat het verzilveren van de subsidie voor u weinig moeite kost. Voor het aanvragen van de EIA kan Hezelburcht al het werk uit handen nemen. U stuurt ons een kopie van de opdrachtbevestiging en de technische specificatie. Wij verzamelen vervolgens bij de leverancier van het bedrijfsmiddel de benodigde technische en financiële gegevens en verzorgen het gehele aanvraagproces.

Uitdaging EIA regeling

Een belangrijke eis van de EIA-regeling is dat u de subsidieaanvraag binnen drie maanden na het verstrekken van een opdracht bij RVO indient. Hier ligt een belangrijk afbreukrisico. Het is dus zaak om vast te leggen dat uw organisatie bij iedere inkoopopdracht van een bedrijfsmiddel voor het gebouw, productieproces of transportmiddel op tijd contact opneemt met Hezelburcht. Op basis van de opdrachtbevestiging en offerte schatten wij de subsidiekansen in en starten indien mogelijk een aanvraagtraject.

Hezelburcht biedt een oplossing

Bij diverse referenties van Hezelburcht zijn subsidies een onderdeel van het inkoopproces.  Door de volgende drie stappen in acht te nemen voorkomt u dat subsidiekansen onbenut blijven:

  1. Laat bij iedere investeringsaanvraag boven de € 100.000,- een subsidiecheck uitvoeren. Aan de hand van een kopie van de offerte kan Hezelburcht de subsidiepotentie bepalen.
  2. Ieder kwartaal bekijkt een consultant van Hezelburcht samen met de inkoopverantwoordelijke van uw organisatie de investeringslijst.
  3. Hezelburcht voorziet u van subsidie checklists, zoals de subsidielijst kantoren en de BREEAM-NL checklist. In deze lijsten staan de relevante bedrijfsmiddelen voor bijvoorbeeld kantoorpanden. Zo is het direct duidelijk aan welke technische eisen nieuwe bedrijfsmiddelen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie.

Een systematische aanpak van subsidieverwerving levert meer subsidie op, terwijl de belasting beperkt blijft. Wilt u ook uw subsidiekansen voor investeringen gestructureerd afdekken? Neem dan contact op.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)
Gerelateerde subsidie Energie Investeringsaftrek (EIA subsidie)
De EIA levert fiscaal voordeel op over investeringen van bedrijven in energiebesparende technieken e...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00