Alzheimer Nederland introduceert Impulssubsidie voor impactvolle dementie onderzoeken

Alzheimer Nederland heeft het initiatief genomen om ‘waste’ (ofwel de verspilling) van interessante subsidieaanvragen tegen te gaan. Met de Impulssubsidie wil Alzheimer Nederland impactvolle en excellent beoordeelde voorstellen op het gebied van dementie financieren. Dit zijn voorstellen die geen subsidie hebben ontvangen door onvoldoende budget. Lees verder om er achter te komen of uw voorstel in aanmerking komt voor subsidie vanuit dit nieuwe initiatief.

Voor wie is de Impulssubsidie?

Bent u een onderzoeker en is uw voorstel afgewezen, maar wel positief beoordeeld? Dan kunt u uw onderzoeksvoorstel ongewijzigd indienen bij Alzheimer Nederland om het project alsnog gefinancierd te krijgen. Let op: alleen persoonsgebonden voorstellen die afgewezen zijn binnen niet dementie-specifieke en hoog-competitieve subsidieoproepen van NWO/ZonMw komen in aanmerking. Hieronder vallen onder andere de Rubicon, Veni/Vidi/Vici en Off Road subsidies.

De voordelen

U kunt voor uw voorstel tot wel € 300.000 subsidie ontvangen. Dit initiatief biedt onderzoekers hogere honoreringskansen, geeft ze meer tijd om aan hun onderzoek te besteden en probeert talentvolle onderzoekers in het dementieveld te behouden. Aanvragen kunnen doorlopend ingediend worden.

De voorwaarden van Alzheimer Nederland Impulssubsidie

  • Uw voorstel moet binnen 6 maanden na afwijzing door NWO/ZonMw bij Alzheimer Nederland ingediend zijn. De inhoud en begroting dienen ongewijzigd te blijven.
  • Alleen voorstellen die door NWO/ZonMW als goed of excellent beoordeeld zijn, komen in aanmerking. U dient de afwijzingsbrief, inclusief reviews en score, mee te sturen.
  • Uw voorstel mag niet gedaan zijn in dementie-specifieke calls, zoals Dementie Fellowshipronde van ZonMw.
  • Uw subsidieaanvraag valt binnen de brede onderzoeksprioriteiten van de onderzoeksagenda van Alzheimer Nederland en het project moet hoofdzakelijk gericht zijn op één van de prioriteiten.

Beoordeling van uw voorstel

Alzheimer Nederland beoordeelt uw aanvraag op ontvankelijkheid en of deze aansluit bij de onderzoeksprioriteiten van de onderzoeksagenda. Bij een positieve evaluatie geeft Alzheimer Nederland advies op het aanscherpen van de impact van het voorstel. Honorering van aanvragen is afhankelijk van het aantal aanvragen en beschikbare middelen.

Meer informatie over de Impulssubsidie?

Wilt u meer weten over de Impulssubsidie? Onze specialisten adviseren u graag over deze of andere passende regelingen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Heeft u vragen over de Alzheimer Nederland Impulssubsidie? Neem dan contact met ons op:

Spar met een specialist over de Impulssubsidie!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00