Active and Assisted Living (AAL) Call 2019

Het Active and Assisted Living (AAL) subsidieprogramma is gericht op het ontwikkelen én op de markt brengen van ICT-oplossingen die ouderen ondersteunen bij het zelfstandig wonen. Het programma verbetert niet alleen de levenskwaliteit van ouderen, ook versterkt het internationaal de industriële rol van Europese bedrijven. Ieder jaar richt AAL zich op bepaalde maatschappelijke problemen door een thema te hanteren.

Sustainable Smart Solutions for Ageing Well

Wat is er veranderd in de 2019 call? In tegenstelling tot de eerdere calls, is de 2019 call een open call. Het instrument subsidieert projecten omtrent de ontwikkeling van ICT-oplossingen in alle Active & Assisted Living domeinen: de private consumentenmarkt (focus op welzijn, leefstijl, onafhankelijkheid, werk, plezier en comfort) en de publieke markt (oplossingen die zijn ingebed in strategieën van deelnemende organisaties).

Met de naam “Sustainable Smart Solutions for Ageing Well” is de 2019 een flexibele call gezien de scope, omvang en duur van voorgestelde projecten. Een consortium (minimaal drie onafhankelijke organisaties uit AAL-deelnemende landen) bepaalt samen met eindgebruikers de uitdaging, waarvoor het project een oplossing biedt.

AAL projecttypes

Reguliere samenwerkingsprojecten

Deze samenwerkingsprojecten zijn specifiek gericht op de ontwikkeling en het op de markt brengen van ICT-oplossingen in de eerder genoemde AAL-domeinen.

  • Looptijd van projecten bedraagt 18 tot 36 maanden.
  • De subsidie bedraagt maximaal € 2.500.000,- per project.

Kleine samenwerkingsprojecten

De kleine samenwerkingsprojecten, met een vereenvoudigde indiening, snelle beslissing en lichte verslaggeving, hebben als hoofddoel het exploreren van nieuwe ideeën, concepten en methodieken van ICT-oplossingen voor ouderen.

  • Looptijd van projecten bedraagt 6 tot 9 maanden.
  • De subsidie bedraagt maximaal € 300.000,- per project.

AAL subsidie aanvragen?

Deze call is op dit moment geopend! De uiterlijke datum voor het indienen van aanvragen is vastgesteld op 24 mei 2019. Een tijdige voorbereiding is noodzakelijk, wacht dus niet te lang met het samenstellen van een consortium! De subsidieadviseurs van Hezelburcht kunnen dit en het subsidietraject voor u uit handen nemen.

Wenst u meer informatie of heeft u interesse in een vrijblijvende kennismaking?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00