Acht innovatieve projecten voor schonere en slimmere mobiliteit gehonoreerd

Tot en met 17 augustus 2021 konden innovatieve bedrijven aanspraak maken op subsidie vanuit de Subsidieregeling R&D Mobiliteitssectoren (RDM). Er werd € 150 miljoen beschikbaar gesteld voor allerlei ideeën uit de auto-industrie, luchtvaart en maritieme sector. Alle projecten zijn beoordeeld en de winnende projecten zijn bekendgemaakt:

De winnende projecten

  • Green Transport Delta – Elektrificatie: ontwikkelt nieuwe batterijtechnologieën voor elektrisch vervoer;
  • Green Transport Delta – Waterstof: richt zich op verbrandingsmotoren, brandstofcellen en tankinfrastructuur voor het gebruik van waterstof;
  • BrightSky: gaat zich focussen op de verduurzaming van de Nederlandse luchtvaartsector op en rond de luchthaven. Schiphol wordt gebruikt als proeftuin;
  • Thermoplasten voor een duurzame luchtvaart: ontwikkelt lichtgewicht materialen voor de productie van kleine elektrische passagiersvliegtuigen;
  • Vloeibaar waterstof composiettank voor civiele luchtvaart: ontwikkelt een lichtgewicht brandstoftank waardoor vliegtuigen op vloeibare waterstof kunnen vliegen;
  • LNG-ZERO: richt zich op technologieën om de uitstoot van LNG-aangedreven schepen drastisch te verminderen;
  • MENENS: focust op methanol als duurzame brandstof voor schepen;
  • Sustainable H2 Integrated Propulsion Drives: ontwikkelt voortstuwings- en energiesystemen voor schepen op basis van waterstof.

In totaal zijn er 109 bedrijven (waarvan 64 mkb-ondernemingen) en 27 onderzoeksinstellingen betrokken bij deze innovatieve ideeën. Inspiratie opdoen voor uw eigen project? Lees hier meer over deze winnende projecten.

Waarom deze extra stimulans voor mobiliteit?

De Nederlandse mobiliteitssector is een belangrijke toeleverancier voor andere landen, bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Om deze positie te behouden moeten we blijven innoveren. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel binnen deze sector. Duurzame innovaties op het gebied van automotive en mobiliteit komen geregeld terug in andere sectoren, zoals de bouw en industrie, en dragen daardoor extra bij aan de Nederlandse klimaatdoelen.

Spar met een specialist

Heeft u deze subsidiekans gemist? Laat u dan door onze specialisten informeren over welke (soortgelijke) subsidieregelingen er momenteel beschikbaar zijn en mogelijk interessant zijn voor uw project. Zij toetsen uw project graag op de mogelijkheden en bespreken deze tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met ons op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken met een van onze specialisten? Neem contact met ons op voor meer informatie over interessante regelingen of onze dienstverlening!

Spar met een specialist over uw project!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00