Aanvragen derde ronde DUMAVA regeling nog steeds mogelijk

Bij de derde ronde van de DUMAVA regeling, die open ging op 3 juni, had de RVO één belangrijk doel: geen loting onder de aanvragers. Met een forse budgetverhoging en aanscherping van de voorwaarden is dat doel bereikt. Na opstelling van de portal op 3 juni 2024 is het budget dit keer niet overtekend. Van het oorspronkelijke budget van € 452 miljoen is nu (7 juni 2024) nog € 165 miljoen beschikbaar. Dat betekent dat het nog steeds mogelijk is om een aanvraag in te dienen. De regeling is open voor aanvragen t/m 31 oktober 2024 of totdat het budget is uitgeput. Onze verwachting is dat dit budget voorlopig nog niet is uitgeput, daarom raden we u sterk aan om de mogelijkheden voor DUMAVA te verkennen voor uw vastgoed.

Subsidie voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed

De DUMAVA-regeling is aan te vragen voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, zoals een school, gebedshuis, sporthal of overheidsgebouw. Ook voor (gemeentelijke) monumenten is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Een aanvraag bestaat uit 1, 2 of 3 losse maatregelen die op de Maatregelenlijst DUMAVA 2024 staan. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, isolatie of een warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht. Ook is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een integraal pakket aan maatregelen (meer dan 3). De subsidiebijdrage varieert als volgt:

  • 20% van de investeringskosten van de losse maatregelen, inclusief bijkomende kosten;
  • 30% van de investeringskosten van een integraal pakket aan maatregelen, inclusief bijkomende kosten;
  • 40% van de investeringskosten van een integraal pakket aan maatregelen, inclusief bijkomende kosten, die leiden tot een hoge energieprestatie.

Momenteel is er voor de variant ‘losse maatregelen’ nog € 98 miljoen beschikbaar en voor de variant ‘integraal pakket’ nog ruim € 67 miljoen.

Energieadviesrapport

Een energieadviesrapport van een energieadviseur vormt de basis voor een DUMAVA-aanvraag en geeft inzicht in de kostenbegroting. Heeft u zo’n rapport op laten stellen of lukt het om dit op korte termijn in gang te zetten? Dan biedt de DUMAVA-regeling wellicht mogelijkheden voor uw organisatie.

Advies en ondersteuning bij uw DUMAVA-aanvraag

Wilt u meer informatie over de DUMAVA regeling? Of kunt u hulp gebruiken bij uw aanvraag? Ons team van specialisten heeft veel ervaring met DUMAVA aanvragen en staat klaar om u te adviseren en ondersteunen. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking via info@hezelburcht.com of bel naar 088 495 20 00.

DUMAVA advies

DUMAVA subsidie
Gerelateerde subsidie DUMAVA subsidie
De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is interessant voor eigenaren van maa...Lees verder

Contact

Neem vrijblijvend contact op voor informatie over de DUMAVA regeling

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00