4FOLD container krijgt € 2,5 miljoen subsidie uit Europees mkb-instrument Horizon 2020

Bron: http://www.hcinnovations.nl/

Het vervoeren van lege containers kost de transportwereld circa € 25 miljard per jaar en resulteert in onnodig veel uitstoot van CO2. Het Delftse bedrijf Holland Container Innovations (HCI) ontwikkelt daarom inklapbare containers (4FOLD) voor het wereldwijde transport over land en zee. De 4FOLD containers kunnen, nadat ze gelost zijn, worden ingeklapt tot een kwart van de normale omvang. HCI krijgt voor de commercialisatie van de containers € 2,5 miljoen subsidie uit het mkb-instrument van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020.

Revolutionaire 4FOLD containers

HCI, opgericht in 2008, is een spinoff van de TU Delft om het idee voor een inklapbare container succesvol op de markt te brengen. Na de succesvolle marktintroductie op een grote containerbeurs in Rotterdam in 2014, is 4FOLD gereed om de markt te veroveren. “De 4FOLD containers zullen een ware revolutie in het internationale transport bewerkstelligen” aldus Simon Bosschieter, een van de grondleggers van HCI. “Ondanks de uitdagingen voor de wereldeconomie blijft leegtransport van containers een enorme kostenpost. Kosten moeten omlaag en de globale vraag naar CO2 reductie blijft toenemen. HCI kan het verschil maken”. Ook voor het inzetten van de toegekende subsidie heeft het bedrijf een duidelijke visie. “Met behulp van de subsidie uit het mkb-instrument kan HCI de marktintroductie versnellen. Om de logistieke sector verder te overtuigen van de toegevoegde waarde van 4FOLD is een grootschalige demonstratie noodzakelijk. Dit opent deuren voor ons innovatieve product”.

Expertise Horizon 2020

In deze tweede fase van het mkb-instrument dienden in totaal 960 Europese bedrijven een aanvraag in. Slechts 33 hiervan, waaronder HCI, krijgen subsidie. Annemieke Hulsbergen, Senior consultant Hezelburcht: “Ondanks de stevige Europese competitie maak je als mkb’er met een goed project zeker kans op subsidie uit dit complexe instrument”. Bosschieter: “Het is een prachtig resultaat, vooral gezien het lage aantal toekenningen. Dit laat zien wat voor hoge eisen de Europese Commissie aan dit soort aanvragen stelt. Wij zijn in ieder geval erg blij dat Europa bedrijven zoals HCI helpt bij het realiseren van haar ambities en innovaties”.

“This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 711257”

“The sole responsibility of this publication lies with the author. The European Union is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.”

Neem contact op
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact3

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens achter of bel direct naar: 088 495 20 00

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00