VSBfonds

Voor wie?

Stichtingen en verenigingen

Voor wat?

Het stimuleren van individuele ontwikkeling een maatschappelijke betrokkenheid

Openstelling

Doorlopend

Advies over deze subsidie

Het VSBfonds verbetert de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door maatschappelijke projecten middels financiële bijdragen, kennis en netwerken te ondersteunen. De focus ligt hierbij op individuele ontwikkeling en het vergroten van de betrokkenheid van mensen bij de samenleving. Vertegenwoordigt u een stichting of vereniging en zoekt u financiering voor een project? Dan is het VSBfonds een interessante optie.

Aandachtsgebieden VSBfonds

Het fonds richt zich op drie aandachtsgebieden:

  • Mens & Maatschappij

Een samenleving waaraan iedereen actief deelneemt is een belangrijk streven van het VSBfonds. Om dit te realiseren ondersteunt zij initiatieven die mensen in staat stellen om mee te doen met het economische en sociale leven. Door mensen zelfbewuster en krachtiger te maken kunnen zij als verantwoordelijke burger een bijdrage leveren aan de maatschappij.

  • Kunst & Cultuur

Kunst en cultuur motiveren mensen om anders te denken, anders te kijken en om nieuwe betekenissen te ontdekken. Daarom stimuleert het VSBfonds projecten waardoor meer mensen deelnemen aan kunst en cultuur. Een intensere beleving door het verdiepen van cultuurdeelname is hier een onderdeel van.

  • Beurzen

Voor studenten die na afronding van een opleiding aan een Nederland hogeschool of universiteit in het buitenland verder studeren of onderzoek willen doen is het VSBfonds Beurs beschikbaar. De vervolgstudie of het onderzoek mag op geen enkele manier onderdeel uitmaken van het curriculum van de Nederlandse opleiding.

Subsidie aanvragen

Een aanvraag voor het fonds kunt u het hele jaar door indienen. Houd er wel rekening mee dat u de aanvraag minimaal vier maanden vóór de start van het project moet indienen. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van het VSBfonds voor uw organisatie? Of heeft u vragen over onze diensten? Neem contact op voor een adviesgesprek via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

contact

Wilt u meer weten over het VSBfonds? Neem contact met ons op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: