Urban Innovative Actions (UIA)

Voor wie?

Stedelijke regio’s en gemeenten

Voor wat?

Duurzame stedelijke ontwikkeling

Openstelling

Gesloten

Urban Innovative Actions (UIA) is een initiatief van de Europese Unie om duurzame stedelijke ontwikkeling te stimuleren. Steden, gemeenten en regio’s door heel Europa hebben veelal te maken met dezelfde uitdagingen. Denk aan werkloosheid, migratie en luchtvervuiling. Het subsidieprogramma ondersteunt baanbrekende projecten die zich richten op nieuwe en onbewezen oplossingen voor deze uitdagingen.

Innovatieve oplossingen voor duurzame stedelijke ontwikkeling

UIA is een uitdagend Europees subsidieprogramma vanwege de grote belangstelling. Alleen de meest innovatieve projecten worden geselecteerd. Een project – het testen van een oplossing voor duurzame stedelijke ontwikkeling – kan 80% subsidie ontvangen (maximaal € 5 miljoen). De uitvoering van een project moet plaatsvinden binnen een periode van maximaal 3 jaar. Stedelijke regio’s, gemeenten en steden met minimaal 50.000 inwoners kunnen subsidie ontvangen. Een samenwerking met andere Europese lidstaten is niet verplicht.

Openstellingen UIA

Het programma kent verschillende aanvraagperiodes. Binnen elke call staan verschillende thema’s centraal. De eerste vijf calls zijn ondertussen gesloten, Hezelburcht begeleidde hierbinnen diverse projecten. Het is nog niet bekend wanneer de zesde call van de UIA opengaat. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden van Urban Innovative Actions

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00