Transforming Health and Care Systems (THCS)

Voor wie?

Zorg- en gezondheidssector

Voor wat?

Innovatieve persoonsgerichte gezondheids- en zorgmodellen gericht op preventiestrategieën

Wanneer aanvragen?

Tot en met 14 mei 2024

Advies over THCS

Horizon Europe kent diverse Europese partnerschappen. Een onlangs geïntroduceerd partnerschap is Transforming Health and Care Systems (THCS). THCS is een ‘Cofund action’ gericht op het ondersteunen van nationale en regionale onderzoeks- en innovatieprojecten in de zorg- en gezondheidssector. Samen met een groot aantal onderzoeks- en innovatie organisaties in de sector, lanceert THCS subsidieoproepen voor diverse type projecten. Specifiek voor projecten die bijdragen aan de transformatie naar betere, duurzamere, inclusievere en innovatievere gezondheids- en zorgsystemen. 

Tweede openstelling (Joint Transnational Call (JTC)) nu open 

THCS heeft een tweede openstelling gelanceerd in 2024. Deze oproep is bedoeld voor de implementatie van innovatieve persoonsgerichte gezondheids- en zorgmodellen gericht op preventiestrategieën, met inzet van IT en digitale technologieën. Voor deze call is in totaal € 34 miljoen beschikbaar gemaakt. Om in aanmerking te komen moet u een verplichte vooraanmelding indienen, dit kon tot 16 april 2024, 14.00 uur. De deadline voor volledige aanvragen is 14 mei 2024, 14.00 uur. 

Wie zijn de partners? 

Uit 23 landen werken 51 partnerorganisaties, actief op het gebied van gezondheid en zorg, samen met de Europese Commissie binnen dit partnerschap. Per call kunnen de betrokken landen en ende organisaties verschillen.

Betrokken partners vanuit Nederland 

Nederland is ook van de partij! Onze wetenschaps- en financieringsorganisaties NWO, ZonMw en NIVEL doen mee aan deze joint action. NWO draagt met € 6,75 miljoen bij aan THCS, en het ministerie van VWS vult financiering aan met € 9,175 miljoen.  

Meer informatie over Transforming Health and Care Systems (THCS)

Wilt u meer details over dit Europese partnerschap? Neem contact met ons op. De specialisten van Hezelburcht hebben reeds positieve ervaringen met de THCS en weten dus hoe ze u kunnen ondersteunen bij het schrijven van een succesvolle aanvraag. Plan een vrijblijvende kennismaking in via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00