Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers

Voor wie?

Voor ondernemers die werkzaam zijn in het produceren van plastic

Hoeveel?

U ontvangt 75% van de gemaakte kosten, met een maximum van € 25.000,-

Wanneer?

Van 18 juni t/m 3 oktober 2024

Persoonlijk advies?

Is uw bedrijf een verwerker van plastic en maakt u van polymeren plastic producten? U kunt subsidie krijgen door (meer) gebruik te maken van gerecyclede polymeren in uw productieproces. De Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers helpt u om productietesten uit te voeren. U krijgt tot € 25.000,- subsidie, de subsidiebijdrage is 75% van de projectkosten. U kunt de subsidie Omschakeling Plasticverwerkers aanvragen van 18 juni tot en met 3 oktober 2024.

Voor wie is de subsidie?

De Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers is speciaal voor ondernemers die werkzaam zijn in het verwerken van plastic. Hierbij gaat het specifiek over projecten waar polymeren worden omgezet tot plastic half- en eindproducten. Bij het aanvragen van de subsidie kunt u steun ontvangen voor productieactiviteiten. Specifiek krijgt u steun om één of meer productietesten uit te voeren.

Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers aanvragen in 2024

Het totale budget van de subsidieregeling is € 6 miljoen. Met deze regeling kunt u 75% van de gemaakte kosten als subsidie ontvangen. De subsidie kan oplopen tot maximaal € 25.000 per aanvraag, dat kan voor één of meer productietesten zijn. Aanvragen van subsidie kan van 18 juni tot en met 3 oktober 2024. Naar verwachting wordt de subsidie vanaf 2024 ieder jaar opnieuw beschikbaar gesteld voor aanvragen.

Voorwaarden van deze subsidieregeling

Om in aanmerking te komen voor Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers zijn er een aantal voorwaarden waar uw productietest aan moet voldoen:

Voorwaarden voor de aanvrager:

  • U vraagt maximaal één keer per kalenderjaar de Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers aan.
  • Uw onderneming is actief in Europees Nederland. Uw producten worden daar gebruikt, of ze zijn voor export. Het recyclaat in uw productietest mag van buiten Nederland komen.

Voorwaarden voor de productietest:

  • U voert één of meer productietesten uit om recyclaat of bio gebaseerde polymeren te verwerken in uw eigen producten. Hierdoor vervangt u fossiele plastics.
  • Uw productietesten richt zich p de verwerking van polymeren in plastic deel- of eindproducten. Naar verwachting krijgen die vanaf 2027 te maken met de Nationale Circulaire Plastic Norm. Productietesten voor werking van andere type polymeren komen niet in aanmerking voor subsidie. Zoals elastomeren, thermoharders of composietmaterialen, zoals rubber.
  • De recyclede content in uw productietest komt van gebruikte plastic producten
  • Het deel circulair plastic in uw productietest is veel hoger dan wat u nu in producten verwerkt. Hoe hoog dit is kan per soort product verschillen.

Aanvraagproces Subsidie Omschakeling Plasticverwerkers 

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Wanneer er meer subsidie wordt aangevraagd dan het beschikbare budget, vindt er een loting plaats om de volgorde van beoordeling te bepalen. Het is bij het indienen van uw aanvraag dus belangrijk om de juiste documenten tijdig aan te leveren. Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring met het indienen van subsidieaanvragen. Wilt u eens sparren met één van onze specialisten en uw project toetsen op de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op via 088 495 20 00 of info@hezelburcht.com.

Contact

Interesse? Vul uw gegevens in en onze specialisten nemen contact met u op

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00