SPRONG subsidie

Voor wie?

Hogescholen

Subsidiebijdrage

Tot € 1 miljoen per project

Aanvragen?

Deadline 9 april 2024

Advies over SPRONG subsidie

Wilt u als hogeschool een samenwerking optuigen met andere organisaties om praktijkgericht onderzoek te doen naar een maatschappelijk vraagstuk? SPRONG subsidie biedt ondersteuning! Met de subsidie krijgt u ondersteuning om een onderzoeksgroep op te zetten en kennis te ontwikkelen op gebied van actuele maatschappelijke vraagstukken. Zo’n onderzoeksgroep, ook wel een SPRONG-groep genoemd, bevat minimaal twee hogescholen en aangevuld met praktijkpartners zoals mkb’ers, overheden en publiekelijke instellingen. U kunt tot € 1 miljoen subsidie krijgen voor een periode van 4 jaar. Aanvragen van SPRONG subsidie kan tot 9 april 2024.

Waarom SPRONG-subsidie?

SPRONG-subsidie is dé kans voor hogescholen om kwalitatief praktijkonderzoek te doen. Bovendien deelt u de kennis met een andere hogeschool (of meerdere hogescholen). Zo hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Door samen te werken met het bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties vergroot u de relevantie en de impact van het praktijkgerichte onderzoeksproject.

Voordelen van SPRONG

  • Financiële ondersteuning: u krijgt 50% van de kosten van de onderzoeksgroep. Een flinke bijdrage!
  • Samenwerking: het programma moedigt actieve samenwerking aan tussen hogescholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, wat resulteert in waardevolle synergie en gezamenlijke kennisontwikkeling.
  • Toepasbaarheid in de praktijk: SPRONG legt de nadruk op onderzoek dat direct toepasbaar is in de praktijk, waardoor de ontwikkelde kennis snel kan worden omgezet in concrete oplossingen.
  • Brede Thematische Focus: met ondersteuning voor diverse thema’s zoals duurzaamheid, gezondheid en technologische innovatie, biedt SPRONG ruimte voor uiteenlopende onderzoeksvraagstukken.

Wie vraagt de subsidie aan?

Hogescholen en onderzoeksgroepen (met hogescholen) die praktijkgericht onderzoek uitvoeren, kunnen aanspraak maken op SPRONG-subsidie. Actieve samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties vergroot de kans op succes.

Neem contact op

SPRONG-subsidie opent de deur naar een toekomst vol mogelijkheden voor praktijkgericht onderzoek. Neem de ‘sprong’ en ontdek hoe uw voorgenomen projectidee kan bijdragen aan innovatie, samenwerking en maatschappelijke impact. Verken vandaag nog de mogelijkheden en duik in de toekomst van praktijkgericht onderzoek met SPRONG-subsidie! Neem contact op voor een adviesgesprek over SPRONG via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Contact

Benieuwd of uw hogeschool in aanmerking komt? Of wilt u graag ondersteuning bij het aanvragen van SPRONG? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00