Mijn Hezelburcht Menu

EIA Chemie

Investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie leveren u via de EIA een belastingvoordeel op. Middels de regeling mogen bedrijven namelijk 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

Energielijst

De Energielijst 2020 geeft een overzicht van de investeringen in bedrijfsmiddelen en productieprocessen die in aanmerking komen voor subsidie. Veelvoorkomende investeringen door de Chemie sector komen niet altijd voor op deze Energielijst. Desondanks kunt u voor deze investeringen wel een beroep doen op de EIA. Wanneer u een flinke energiebesparing kunt realiseren door aanpassingen in het productieproces of door het vervangen van onderdelen hierin, is een maatwerk oplossing mogelijk. Hezelburcht kan u helpen om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.

EIA chemie aanvraag

Een aanvraag voor de EIA moet binnen drie maanden na de investering worden ingediend. Daarnaast moet het bedrijfsmiddel minimaal € 2.500,- kosten. Ondernemers krijgen met de regeling een percentage van het investeringsbedrag terug van de Belastingdienst.

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van de Energie Investeringsaftrek voor uw organisatie?

Neem contact op voor een kennismaking!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Wilt u meer weten over de EIA? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00