Mentor Medical Systems B.V.

Het BioScience Park in Leiden staat in de top vijf van meest succesvolle Life Science clusters in Europa. Onder de 93 gevestigde bedrijven bevindt zich Mentor Medical Systems B.V., de Nederlandse productielocatie voor siliconen borstimplantaten van Mentor Wordwide. Deze Amerikaanse wereldmarktleider in medische producten voor plastische chirurgie vindt haar oorsprong in 1969.

Voor de productie van siliconen borstimplantaten zijn verschillende vluchtige organische oplosmiddelen (VOCs) nodig. Een deel van deze oplosmiddelen komt tijdens het proces vrij. Omdat deze stoffen niet in het milieu terecht mogen komen, worden ze via een naverbrander geleid. De vorige naverbrander van de productielocatie stookte continu aardgas bij. Daarnaast verbruikte het apparaat relatief veel elektriciteit. Reden voor Mentor Medical Systems om het apparaat te vervangen door een nieuwe vlamloze thermische oxidiser die zijn energie uit de VOCs haalt.

Voor het investeringsproject zag Hezelburcht kansen voor subsidie vanuit de EIA. Een belangrijke voorwaarde om voor de EIA in aanmerking te komen, is dat investering op de Energielijst staat. Bij dit project was dat niet 1 op 1 het geval. Hezelburcht voerde daarom een uitgebreide analyse van het oude en nieuwe productieproces uit, om te bepalen hoe groot de gerealiseerde energiereductie was. Door daarna de investering te analyseren op de elementen die direct bijdragen aan de energiereductie, kon Hezelburcht vaststellen dat het project wel deels binnen de EIA kon worden toegepast. Dit leverde Mentor een fiscaal voordeel op van circa € 44.000 op de investering.

EIA Chemie
Gerelateerde subsidie EIA Chemie
De Energie Investeringsaftrek biedt ook voor bedrijven in de Chemie sector interessante kansen. Veel...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00