Adviesregeling SAR

Voor wie?

Mkb’ers in de regio Eindhoven

Voor wat?

Inhuur externe adviseur t.b.v. ontwikkeling economische activiteit

Subsidiepercentage

50% van de subsidiabele kosten

Advies over de SAR

Bent u mkb’er in de regio Eindhoven en wilt u een nieuwe economische activiteit ontwikkelen? Dan kunt u gebruik maken van de Adviesregeling SAR om kosten van een externe adviseur te financieren. De regeling is beschikbaar voor mkb’ers in regio Eindhoven die zich bezighouden met de ontwikkeling van een economische activiteit die leidt tot creatie of behoudt van werkgelegenheid. Tevens moet de activiteit een meerwaarde hebben voor de regio zoals een versterking van het bedrijfsleven, kwaliteitsverbetering van de vrijetijdssector, impulsen voor de leefbaarheid of duurzaamheid.

Inhuren externe adviseur

Binnen de Metropoolregio Eindhoven, waartoe 21 regiogemeenten behoren, kunnen mkb’ers voor de ontwikkeling van een economische activiteit subsidie aanvragen voor de inhuur van een externe adviseur. Deze adviseur kan u helpen bij het onderbouwen van een innovatie of de implementatie ervan te vergemakkelijken. De volgende adviesonderwerpen komen in aanmerking voor subsidie:

  • Haalbaarheidsonderzoeken
  • Technische ontwikkelingen voor het productieproces
  • Productontwikkeling
  • Strategievorming
  • Marketing

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een minimum van €2.000 en een maximum van €10.000 per subsidieaanvraag.

Voorwaarden

Voorwaarden zijn dat dit het hoofdberoep is van de adviseur en hij/zij minimaal drie jaar werkervaring heeft. Universiteiten, hogescholen of wetenschappelijke instellingen zijn ook toegestaan als adviseur. Belangrijk is dat de subsidieaanvraag wordt ingediend vóórdat financiële verplichtingen inzake het advies zijn aangegaan.

Subsidieadvies of -ondersteuning bij het aanvragen van Adviesregeling SAR

Wilt u de mogelijkheden van de Adviesregeling SAR bespreken met een specialist? Of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan gerust contact op voor een adviesgesprek via info@hezelburcht.com of bel direct naar 088 495 20 00.

Contact

Heeft u advies nodig over de SAR? Neem contact op via info@hezelburcht.com, bel direct naar 088 495 20 00 of laat uw gegevens achter via onderstaand formulier: