Wunderline – Provincie Groningen

Snel en comfortabel reizen per trein tussen Groningen en Bremen: daar draait het om binnen het Wunderline project. Kortere reistijd en meer comfort zullen zeker meer reizigers aantrekken. Maar niet alleen reizigers profiteren van deze innovaties, ook de toeristische, sociale, culturele en economische sectoren van zowel Duitsland als Nederland zijn erbij gebaat.

Om een duurzame en innovatieve aansluiting te creëren, zijn meerdere onderzoeken voltooid. Het doel: de realisatie van een geoptimaliseerde spooraansluiting tussen Groningen en Bremen.

 

CEF Transport | Brussel draagt € 12,7 miljoen extra bij aan de Wunderline.

In November 2019 is het Wunderline project geselecteerd voor een financiële bijdrage van € 12,7 miljoen via de CEF Transport regeling van de Europese Commissie. De voorbereiding van de CEF Transport aanvraag van Provincie van Groningen en Land Niedersachsen, is ondersteund door Hezelburcht. Onze specialisten kijken met trots terug op een mooie bijdrage aan dit succes.

De spoorweg-upgrade zorgt voor bodemverbetering, extra sporen en een hogere topsnelheid tot 130 km per uur. Hiernaast zorgen de verbeteringen voor een verlaging van geluidsoverlast en een verbeterde veiligheid.

Eerdere subsidies en financiële ondersteuning

Tijdens de vorige onderzoeksfase in 2015 kreeg het Wunderline project ook al € 8,3 miljoen toegewezen vanuit het CEF Transport programma. Toen verzorgden de specialisten van Hezelburcht de aanvraag en het projectmanagement.

Hezelburcht als subsidiepartner

Hezelburcht is trots op de prettige samenwerking met de partners van het grootschalige Wunderline project. De toegekende subsidies dragen bij aan de realisatie van een duurzame en innovatieve verbinding tussen Bremen Groningen.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00