Universitair Medisch Centrum Utrecht – MITI

Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft met de partners Tesla Dynamic Coils B.V.(Nederland), Universiteit van Cambridge (Verenigd Koninkrijk), Universiteit van Pisa (Italië) en Erwin L. Hahn Institute voor Magnetic Resonance Imaging (Duitsland) een succesvolle EIC Transition Open subsidieaanvraag ontvangen voor het project MITI.

MITI 

MITI staat voor non-ionizing Metabolic Imaging for predicting the effect of and guiding Therapeutic Interventions. MITI ontwikkelt een nieuwe, baanbrekende technologie voor niet-ioniserende metabole beeldvorming met hoge precisie. Met deze technologie wordt snelle en niet-invasieve detectie van de markers van metabole processen mogelijk, bijvoorbeeld celproliferatie en energiemetabolisme.

Met behulp van de resultaten van metabole beeldvorming kunnen medisch specialisten maanden eerder de effectiviteit van therapieën vaststellen en de specifieke ziekte bepalen, dan mogelijk is met de huidige beschikbare technologieën. Dit zal het welzijn van de patiënt verhogen. Het verlaagt de kosten van de gezondheidszorg, aangezien niet-succesvolle therapieën kunnen worden stopgezet en eerder kunnen worden vervangen door effectievere (gepersonaliseerde) therapieën. Deze oplossing richt zich op een enorme markt met wereldwijd miljoenen patiënten.

MITI bouwt voort op de resultaten van NICI, waarin de basissleutelmoleculen voor metabole beeldvorming op MRI-platforms met succes werden ontdekt (1H, 2H, 31P en 23Na), inclusief de mogelijkheid deze te detecteren door inserts op 7T MRI-platforms.

MITI bestaat uit:

  • Het verder ontwikkelen en testen van een basis dubbel afgestemde metabole beeldvormingsset (detectie van 1H en een van de volgende moleculen: 2H, 31P, of 23Na);
  • Validatie van de basistechnologie om metabole markers te detecteren in specifieke use cases:
    • celproliferatiemetabolisme na behandeling van longtumoren en alvleesklierkanker met levermetastasen;
    • cardiale medicijnmechanismen;
    • energiemetabolisme van spierdystrofie.
  • Ontwikkeling van een geavanceerde viervoudig afgestemde metabole beeldvormingsset, die het spectrum van metabole processen die met succes parallel kunnen worden bekeken zal verbreden.

De resultaten van de use cases zullen worden gebruikt voor powerberekeningen voor klinische onderzoeken die na MITI zullen worden uitgevoerd. De MITI-partners streven ernaar de technologie direct na MITI te commercialiseren door deze te leveren aan clinici in onderzoekscentra en binnen 3 jaar na MITI aan algemene medische centra.

Meer informatie over het project MITI

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00