Northern Wonder

Northern Wonder is een innovatieve startup gevestigd in het World Food Centre te Ede met als doel: een duurzame ‘koffievrije’ koffie te ontwikkelen. De productie van koffie is in steeds sterkere mate een veroorzaker van ontbossingen wereldwijd. Koffievervangers maken minder dan 1% van de totale koffiemarkt uit. Een belangrijke reden is dat koffievervangers niet de unieke smaak en aroma van echte koffie bezitten. Northern Wonder wil dit probleem oplossen.

De innovatie: koffievrij koffie

Northern Wonder wil als eerste koffievrije koffie ontwikkeling met hetzelfde aromaprofiel en dezelfde smaakcomplexiteit en variabiliteit als ‘reguliere’ koffie. Hiermee brengen ze een echt alternatief naar de markt. Northern Wonder zet in op duurzaamheid: de ontwikkelingen vinden plaats op basis van lokaal geproduceerde grondstoffen, dus zonder het gebruik van ingrediënten uit ontbossingsgebieden.

Northern Wonder afbeelding

 

Hezelburcht ondersteunt Northern Wonder

Sinds 2021 maakt Northern Wonder gebruik van de expertise van Hezelburcht bij het zoeken en aanvragen van passende subsidiemogelijkheden. En met succes: Northern Wonder’s innovatieve ontwikkelingen worden inmiddels ondersteund door de WBSO en een MIT Haalbaarheidsprojecten. Hiermee kan Northern Wonder sneller en makkelijker haar ambitie waarmaken: een koffiebelevenis zonder bij te dragen aan ontbossing.

Inherent aan het zijn van een start-up is het laag houden van de kosten en het maximaliseren van subsidies belangrijk. Het no-cure no-pay model van Hezelburcht past daar goed bij. Dat Hezelburcht deskundig en accuraat is mag je van uitgaan, maar wij zijn met name blij verrast met de enorme inzet op subsidietrajecten waarbij je kan zien dat het voor Hezelburcht zelf verliesgevend kan zijn. Het is daarmee een investering in de relatie met de verwachting er ook bij te zijn als het groter wordt. En wat ons betreft zal dat zo zijn! Het contact met specialisten Naomi en Monique is zeer plezierig. We hopen de samenwerking met hen nog lang voort te kunnen zetten. - Northern Wonder

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00