NDF Special Light Products B.V.

Het internationaal opererende Nederlandse bedrijf NDF Special Light Products B.V. (NDF) ontwikkelt en produceert backlights voor LCD displays. Deze backlights worden onder andere gebruikt voor de displays van de cockpits van vliegtuigen en helikopters.

Aangezien NDF steeds vaker het verzoek krijgt om backlight units te leveren die geschikt zijn voor zowel dag- als nachtgebruik, gaan ze een haalbaarheidsstudie doen naar de ontwikkeling hiervan. Het nachtgebruik (SAR-modus) is voor zoek- en reddingactiviteiten belangrijk. Denk hierbij aan diensten als de burgerluchtvaart, de kustwacht, trauma helikopters en natuurbeheer. Met de SAR-modus kunnen vliegers ook ‘s nachts de omgeving goed waarnemen, waardoor er veilig en effectief kan worden geopereerd bij zoek- en reddingsacties.

De haalbaarheidsstudie zal uitwijzen of het algemeen erkende probleem van de branche, namelijk de gedeeltelijke overlap van zichtbaar licht en infraroodlicht qua bandbreedte, kan worden opgelost met een breed inzetbare oplossing. Hezelburcht is binnen het NDF Search and Rescue project subsidiepartner. Dankzij funding vanuit het MIT haalbaarheidsinstrument wordt de toepassing onderzocht. In het geval van aantoonbare haalbaarheid, wordt er een backlight unit voor cockpit displays ontwikkeld die niet alleen dag, maar ook nachttoepassingen ondersteund.

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Hezelburcht. Het is een professionele organisatie waarbij de medewerkers een gedegen en brede vaktechnische kennis hebben met daarbij een goed inlevingsvermogen. Met relatief weinig input schrijven de subsidieadviseurs een kwalitatief sterke aanvraag, in lijn met de subsidiedoelstellingen en -regels. Doordat zij de context kennen van de regeling en branche, weten ze snel de relevante informatie naar boven te halen en dit op een scherpe manier te presenteren. - Onno Cleeren, NDF Special Light Products B.V.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00