Myne Circular Metals (Reukema Blocq & Maneschijn B.V.)

Myne Circular Metals (voorheen Reukema Blocq & Maneschijn BV) is een innovatieve speler in de wereldwijde handel en recycling van onder andere non-ferro metalen. Myne is leverancier van circulair metaal, en het bedrijf doet dit met behulp van een eigen ontwikkelde en gepatenteerde technologie. Het innovatieve bedrijf uit Harderwijk blijft innoveren en doorontwikkelen. Door samen te werken met onder andere TU Delft, ontwikkelt Myne innovatieve technologieën om het scheiden en sorteren van metaalstromen op legering mogelijk te maken.

Myne en TU Delft werken samen aan een aluminium sorteerlijn

Voor het sorteren van aluminiumfracties heeft Myne samen met TU Delft een aluminium sorteerlijn ontwikkeld. De sorteerlijn gebruikt (identificatie)technologieën en Artificial Intelligence (AI) om aluminiumlegeringen te herkennen, te classificeren en te sorteren. Deze innovatieve lijn geeft een betere opbrengst van zuiverdere aluminiumfracties die weer voor alle aluminium-toepassingen ingezet kunnen worden. We kennen nu vooral recycling van aluminium dat veel minder goed van kwaliteit is, en alleen bruikbaar is voor laagwaardigere vervolgtoepassing. Dat heet ‘downcycling’. Maar met deze nieuwe sorteerlijn is de kringloopsluiting vele malen beter en duurzamer.

De subsidies WBSO en MIA\VAMIL geven flink voordeel

Omdat Myne investeert in onderzoek en ontwikkeling en daarmee werkt aan innovatieve oplossingen, kan het bedrijf gebruik maken van subsidies. Myne heeft in Hezelburcht een ideale partner gevonden voor het optimaliseren van alle subsidiekansen. Zo hebben wij WBSO subsidie aangevraagd voor de ontwikkeling van een prototype van de sorteerlijn. En hebben we MIA\VAMIL aangevraagd voor de daadwerkelijke investering in de sorteerlijn. Een mooi resultaat als gevolg van een geweldige samenwerking, die teruggaat tot 2018!

Sinds 2018 werken we nauw en prettig samen met Hezelburcht. Destijds zochten we een partij die begrip heeft voor de fase waar Myne in zit en zich daarin aanpast en ons op een pragmatische manier helpt. Het gevoel dat we er samen aan werken voelt goed en dat maakt dat onze innovaties daadwerkelijk een succes worden. Hezelburcht helpt ons daarbij aan de beschikbare subsidies zodat wij ons meer kunnen focussen op waar wij goed in moeten zijn. - Anco Vos | CFO van Reukema Recycling

Myne blijft ontwikkelen en verbeteren

Myne is op dit moment nog bezig met het verbeteren van de aluminium sorteerlijn. De AI heeft nog de nodige training nodig. En in de toekomst wil Myne nog meer metaalstromen gaan scheiden zodat zij zuiverdere stromen en meerwaarde aan de metaalsector kunnen leveren.

Ook WBSO of MIA\VAMIL benutten?

Ontdek de mogelijkheden

?

Neem contact op!

of bel direct naar: 088 495 20 00