Lomans

Lomans is een familiebedrijf dat met ruim tweehonderd medewerkers gegroeid is tot een toonaangevend installatiebedrijf. Lomans werkt vanuit zowel een vestiging in Amersfoort als een vestiging in Capelle aan den IJssel en heeft een breed palet aan specialismen; van elektrotechniek tot werktuigbouwkunde.

MKB Idee voor werving & binding van technisch personeel

Net als bij soortgelijke mkb-bedrijven, is er binnen Lomans sprake van een functionele organisatiestructuur. Door de grootte en structuur van de organisatie is het niet meer mogelijk om inzichtelijk te hebben wat de sterktes, zwaktes en ambities zijn van een medewerker. Dit heeft verloop tot gevolg en zorgt er bovendien voor dat het lastiger is om nieuw technisch geschoold personeel te werven. Om dit probleem op te lossen, introduceert Lomans een vernieuwend concept met als beoogde uitkomst een professioneel lerende organisatie. Door middel van een bottom-up aanpak worden medewerkers centraal gesteld. De sterktes en interesses van iedere medewerker worden in kaart gebracht. Binnen multidisciplinaire en zelfsturende klantenteams worden daarnaast ontwikkelingspunten geformuleerd, zodat medewerkers gericht blijven groeien en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Leercultuur creëren voor persoonlijke ontwikkeling

Medewerkers worden dankzij deze aanpak gemotiveerd om continu te blijven leren en ontwikkelen. Zij zullen dankzij deze aanpak bovendien sneller de vrijheid voelen om de dialoog met leidinggevenden aan te gaan over hun persoonlijke ambities binnen Lomans.

Lomans verwacht dat als het met dit project lukt om een echte leercultuur te creëren, vergelijkbare organisaties hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Hezelburcht heeft voor dit project succesvol subsidie aangevraagd vanuit de regeling MKB Idee.

MKB Idee
Gerelateerde subsidie MKB Idee
Wilt u investeren in het verbeteren van kennis en vaardigheden van uw personeel, maar ervaart u hier...Lees verder
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00