Gouden Dagen | Erasmus+

Samen met het consortium bestaande uit Leyden Academy (NL), Fundación Harena (ES), Deos (SL), Allyoucanlearn (NL) en Zavod As (SL) heeft aanvrager Gouden Dagen een subsidie ontvangen vanuit het Erasmus+ programma voor het project Community Care project.

Ondersteuning van coördinatoren door ontwikkeling van leermaterialen

Met de vergrijzing komen er steeds meer vrijwilligersinitiatieven die ondersteuning voor kwetsbare ouderen in de wijk organiseren. Voorbeelden  variëren van het doen van een boodschapje, klusjes in huis of het verzorgen van een complete maaltijddienst of mobiliteitsdienst in de wijk.

Deze vrijwilligersinitiatieven in de wijk worden gecoördineerd door bevlogen coördinatoren. Vaak zijn het vrijwilligers of een professional van een zorg- of welzijnsorganisatie in de buurt.

Het Erasmus+ Community Care project is gericht op de ondersteuning van deze coördinatoren door de ontwikkeling van leermaterialen. Coördinatoren geven aan dat ze vaak competenties missen om hun werk goed uit te voeren, met name op het gebied van vrijwilligersmanagement, stakeholdersamenwerking, digitale tools en fondsenwerving.

De Community care partners ontwikkelen in co-creatie met de coördinatoren digitale (micro) leermaterialen op deze thema’s in 4 talen (Nederlands, Spaans, Sloveens en Engels). De resultaten worden laagdrempelig online beschikbaar gemaakt.

Op deze manier versterkt Community Care de competenties van coördinatoren en wordt de impact van vrijwilligersinitiatieven voor kwetsbare ouderen vergroot.

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00