Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen wil zich weer op de kaart zetten als de badplaats die het eens was. Het herstellen van de Harlingse bad- en strandcultuur is daarmee de hoeksteen van de duurzame toeristische gebiedsontwikkeling van de Westerzeedijk. Echter, momenteel ondervinden strandbezoekers soms last van aangespoelde algen, waardoor een bezoek aan het Harlinger strand erg ontmoedigd wordt.

Strand Harlingen

Met behulp van geoschermen, zogenaamde algenschermen, wil de gemeente Harlingen het aanspoelen van deze algensmurrie tegenhouden. Daarmee blijft het strand schoon en plezierig voor recreatief vertier. Verder wil de gemeente door inzet op actieve werving de Harlinger badcultuur breed onder de aandacht brengen van bezoekers en toeristen in de regio.

Het Waddenfonds investeert in nieuwe projecten in het Waddengebied. De gemeente heeft met ondersteuning van Hezelburcht E+M een succesvolle subsidieaanvraag ingediend bij het Waddenfonds waarin beide aspecten zijn meegenomen.  Hiermee moet duurzame recreatie en toerisme een impuls krijgen door de traditionele Harlingse badcultuur te herstellen.

Aanvrager

  • Gemeente Harlingen

In samenwerking met

  • Tauw
  • Arcadis

Subsidieprogramma

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00