Envision / Hable

Wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen mensen blind of slechtziend. Zelfstandig leven voor blinde mensen in een sterk visuele wereld is een grote uitdaging. Om deze groep extra kracht bij te zetten besloten twee goede vrienden in 2017 het bedrijf Envision Technologies op te richten. Enkele jaren en een baanbrekende innovatie later is Envision de samenwerking met de start-up Hable aangegaan om er voor te zorgen dat blinden en slechtzienden nog zelfstandiger door het leven kunnen in een visuele wereld.

Envision brengt smart glasses naar een hoger niveau

Envision richt zich op de ontwikkeling van artificial intelligence software voor smart glasses. Deze smart glasses zijn in staat om de omgeving te beschrijven aan een blind persoon. De technologie is zo slim dat die niet alleen zegt wat er in beeld is, maar tegelijkertijd ook de omgeving interpreteert. Dit betekent bijvoorbeeld dat de Envision bril niet enkel benoemt dat er bijvoorbeeld een trein informatiebord is, maar ook hoe laat de trein vertrekt en waar naar toe.

Daarnaast biedt de Envision bril zelfs de mogelijkheid om daar waar nodig de hulp van andere in te schakelen. Zo kan de bril contact maken met een vriend die vervolgens via zijn/haar smartphone met de bril kan meekijken en de slechtziende persoon kan helpen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het passen en kopen van nieuwe kleren of als de slechtziende persoon verdwaald is in een onbekende omgeving.

Envision

Envision

Envision zoekt de samenwerking op met Hable

Ondanks dat de technologie al vergevorderd is, zijn er toch ook nog veel nieuwe technische ontwikkelingen nodig! Een belangrijk probleem was onder andere dat de huidige aansturing van de Envison bril via de smart phone vaak lastig is. Om de technologie gebruiksvriendelijker te maken zocht Envision de samenwerking op met Hable, een TU/e start-up die een brailletoetsenbord ontwikkelt voor smartphones en tablets. Dit brailletoetsenbord bestaat uit 6 knoppen, waarmee blinde personen op een toegankelijke manier hun smartphone kunnen bedienen. Door deze twee technologieën samen te brengen kunnen de smart glasses nog verder geoptimaliseerd worden.

Hable

Hable

Ambities realiseren met MIT R&D

Voor de gezamenlijke ontwikkeling zijn Envision en Hable op zoek gegaan naar funding via Hezelburcht. Er is vervolgens een aanvraag ingediend binnen de MIT R&D-samenwerking subsidieregeling, welke positief is beoordeeld door de provincie Zuid-Holland! Hable en Envision zijn in middels aan de slag gegaan om hun technologie gezamenlijk verder te ontwikkelen en zo de wereld een stukje toegankelijker te maken voor de blinde en slechtziende gemeenschap!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00