Duurzaam Sportcentrum Malden

Gemeente Heumen en Laco Malden B.V. gaan samen een nieuw sportcentrum in Malden realiseren. Dit moderne en duurzame sportcentrum gaat het huidige verouderde sportcentrum ‘De Veldschuur’ aan de Veldsingel vervangen. Het sportcentrum krijgt onder andere de volgende voorzieningen: wedstrijdsporthal, wedstrijdzwembad met beweegbare bodem, peuterbadje, sauna, whirlpool, kleine sportzaal, fitnesscentrum, fysiotherapiepraktijk en horecavoorziening. De ingebruikname van het nieuwe sportcomplex is gepland in het voorjaar van 2019.

Het nieuwe sportcentrum gaat gebruikmaken van duurzame energieopwekking door middel van 1000 zonnepanelen. Met deze energie wordt door middel van lucht-water-warmtepompen in de warmtevoorziening van het sportcentrum voorzien waardoor er geen gasaansluiting komt, het sportcentrum wordt hierdoor all-electric. Om de investering in zonnepanelen rendabel te maken heeft de gemeente  in samenwerking met Hezelburcht een beroep gedaan op de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze subsidie vergoedt het verschil tussen de relatief lage kostprijs van grijze energie en de relatief hoge kostprijs van groene energie. Doordat het project pas op een later moment van start gaat, kon gemeente Heumen in de voorjaarsronde van 2017 een groter risico nemen op het aangevraagde basisbedrag per opgewekte kWh. Ondanks dit grotere risico heeft de strategie goed uitgepakt en geresulteerd in een uitzonderlijk hoge vergoeding. Wederom bewijs van het nut van een sterke indienstrategie voor de SDE+ regeling!

Samen met Hezelburcht hebben wij voor de SDE+ aanvraag een duidelijke projectplanning opgezet en alle risico’s en voordelen op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we een weloverwogen strategie gekozen die heeft geresulteerd in een toekenning waar we zeer blij mee zijn! Dankzij de hulp van Hezelburcht hebben we een hogere vergoeding ontvangen dan gebudgetteerd. - Anke van Eijken - Afdelingshoofd Sociale Leefbaarheid van gemeente Heumen

Veldschuur Malden
Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00