ZonMw subsidie voor scholing ‘Sociale Benadering Dementie’ bij gemeenten

Wilt u binnen uw gemeente aan de slag met het in de praktijk brengen van de ‘Sociale Benadering Dementie’? Dan biedt de scholing subsidie van ZonMw mogelijk uitkomst. Samen met een partij met aantoonbare ervaring op dit gebied kunt u tot en met 14 september 2021 subsidie aanvragen.

Sociale Benadering Dementie

De Sociale Benadering Dementie is opgezet vanuit de gedachte dat dementie impact heeft op de persoonlijke leefwereld van mensen met dementie én hun naasten. De benadering past binnen het concept positieve gezondheid, waar aandacht is voor meerdere gezondheidsaspecten en levensdomeinen.

Doel van de oproep

Sinds september 2018 vinden er experimenten plaats met deze benadering met behulp van Social Trials. Deze oproep maakt onderdeel uit van deze Social Trials en is gericht op het trainen van professionals binnen de gemeente. Het doel van de oproep is het opdoen van ervaring met trainingen hoe de Sociale Benadering Dementie in de praktijk kan worden gebracht. Met deze kennis en ervaring wordt in kaart gebracht hoe dit landelijk kan worden opgeschaald.

Wat kunt u aanvragen?

Gemeenten kunnen maximaal € 35.000 subsidie aanvragen voor het voorbereiden, uitvoeren en in kaart brengen van de resultaten van de trainingen. Specifiek kan subsidie worden aangevraagd voor twee mogelijkheden:

  • Scholing van bestaande zorgteams;
  • Domeinoverstijgende scholing binnen wijken en/of buurten (denk aan een sociaal wijkteam, wijkverpleging en een intramuraal team).

Van belang is dat de training wordt georganiseerd door een partij die aantoonbare ervaring heeft met het in de praktijk brengen van de Sociale Benadering Dementie.

Interesse?

Wilt u meer weten over deze regeling of bent u benieuwd of uw gemeente in aanmerking komt? Neem vrijblijvend contact op, onze specialisten staan u graag te woord!

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

Contact

Meer weten over deze ZonMw subsidie? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00