Winnaar Nationale Zorgvernieuwingsprijs

Jaarlijks organiseren ZonMw en het VSBfonds de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Innovatieve ideeën voor betere zorg en welzijn in Nederland worden hierbinnen bekroond. Deelnemers krijgen vanuit het programma tips en de mogelijkheid om contact te leggen met potentiële financiers. Bovendien ontvangt de winnaar een bedrag van € 75.000 om het innovatieve idee uit te voeren. Ieder jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar is dat de zorg en het welzijn van oudere migranten.

Vernieuwende zorg- en welzijnsideeën

In totaal leverde de oproep 161 ideeën op waarbinnen een vernieuwd zorg-en-welzijnsidee voor oudere migranten centraal stond. Hiervan kregen de 66 meest kansrijke indieners hulp vanuit de organisatie om het idee aan te scherpen. Vervolgens nomineerde de vakjury vijf ideeën, waarvan er uiteindelijk twee doorgingen naar de finale. Deze finale vond plaats op dinsdag 29 november in Utrecht. De bezoekers verkozen het projectidee ‘Gezonde Taal!’ als winnaar van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2016.

Winnaar Zorgvernieuwingsprijs 2016 | ‘Gezonde Taal!’

De combinatie van taal en gezondheid vond de vakjury vernieuwend. Door taallessen te geven over gezondheidsonderwerpen kunnen taal- en gezondheidsachterstanden worden verkleind. Een taalachterstand belemmert de gezondheid van vele oudere migranten in Nederland. Door taallessen aan te bieden, kunnen deze ouderen gezondere keuzes maken en zichzelf beter uitdrukken bij medische instellingen. Vrijwillige taalcoaches gaan lesgeven bij de migranten in de wijk, waarbij stapsgewijs relevante welzijnsonderwerpen aan de orde komen. Denk hierbij aan het oefenen van een bezoek aan de huisarts of het leren lezen van de voedingswaarde-etiketten op levensmiddelen. Lees hier meer over het winnende idee ‘Gezonde Taal!’.

Overleg met een expert
Of bel direct naar: 088 495 20 00

ZonMw
Gerelateerde subsidie ZonMw
ZonMw stimuleert met diverse subsidieprogramma’s gezondheidsonderzoek en zorginnovatie in Nederlan...Lees verder

contact

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Of wilt u uw eigen financiële situatie bespreken met een specialist? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00