Wijzigingen Just Transition Fund: nieuwe openstelling en meer budget

Niet iedereen heeft profijt van de overgang naar een groene en duurzame economie. Denk bijvoorbeeld aan de duizenden banen die worden geraakt door het stopzetten van activiteiten als gaswinning of aan de grote investeringen die nodig zijn voor de energietransitie. De subsidieregeling Just Transition Fund (JTF) biedt mensen de mogelijkheid om goed om te gaan met de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Er zijn een aantal wijzigingen vanuit het Just Transition Fund voor een paar regio’s.

Wijzigingen Just Transition Fund

De wijzigingen hebben betrekking op de regio’s Groningen-Emmen, Zeeuws-Vlaanderen/ Vlissingen-Oost en IJmond.

Budget verhoging voor Groningen-Emmen

Voor de regio Groningen-Emmen is het volgende gewijzigd:

  • Het subsidieplafond voor het aanvragen van steun aan investeringen en bijbehorende opleidingen is verhoogd van € 21 miljoen naar € 29 miljoen;
  • Het subsidieplafond voor het aanvragen van steun aan arbeidsmarkttransitie is verhoogd van € 15 miljoen naar € 20 miljoen;
  • Het subsidieplafond voor grote Kennis- en valorisatieprojecten is verhoogd van € 17 miljoen naar € 26 miljoen. Ook is hier de aanvraagtermijn verlengd van 31 mei naar 29 september 2023.

Nieuwe openstellingen voor Zeeuws-Vlaanderen/ Vlissingen-Oost

Voor de regio Zeeuws-Vlaanderen/ Vlissingen-Oost is een nieuwe openstelling gepubliceerd. Het doel van deze openstelling is het ondersteunen van projecten die bijdragen aan productieve investeringen in het mkb die leiden tot:

  • Economische diversificatie;
  • Modernisering;
  • Reconversie en investering in onderzoek;
  • Innovatie en digitalisering gericht op groene waterstof en biobased en circulaire chemie;
  • Innovatie gericht op vergroening van de economie binnen innovatieclusters.

U krijgt maximaal 50% van de kosten vergoedt met een maximum van € 5 miljoen per project. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 5 juni tot 7 juli 2023.

Budget verhoging voor IJmond

Het subsidieplafond is verhoogd van € 14 miljoen naar € 28 miljoen. Daarnaast is het maximale subsidiebedrag verhoogd van € 2 miljoen naar € 4 miljoen.

Hezelburcht biedt optimale subsidieondersteuning

Bent u benieuwd of de wijzigingen binnen het Just Transition Fund iets voor u betekenen? Kunt u hulp gebruiken bij het indienen van uw aanvraag of wilt u gewoon meer informatie? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact op!

Spar met een specialist
Of bel direct naar: 088 495 20 00

Contact

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten:

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00