Voor Gelderse industrie: subsidieregeling Verduurzamen van Productielocaties

Wilt u uw huidige of nieuwe productielocatie verduurzamen? Maak dan gebruik van de subsidieregeling Verduurzamen van Productielocaties. Met de regeling kunnen Gelderse ondernemers een integraal plan opstellen om hun productieproces te verduurzamen. U heeft nog tot 30 september 2020 om een aanvraag in te dienen.

Voor wie en waarvoor is Verduurzamen van Productielocaties?

De subsidie kan aangevraagd worden door Gelderse ondernemingen waar productie plaatsvindt binnen de sectoren AgroFood, Bouw&Infra, Maakindustrie en Consument&Afval. Deze vier sectoren zijn namelijk van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. De verduurzaming van een productielocatie kan op drie verschillende manier plaatsvinden:

  • SLIM: het productieproces wordt op een slimme manier georganiseerd met behulp van, bijvoorbeeld, gedigitaliseerde processen en het efficiënt en effectief gebruik van grondstoffen.
  • SCHOON: het wordt op een schone manier georganiseerd, zoals door het hergebruik van grondstoffen of het gebruik van milieuvriendelijkere, biobased grondstoffen.
  • EMISSIEARM: het productieproces vindt op een emissiearme wijze plaats (vermindering emissie stikstofverbindingen).

Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de gebruikte technieken en opgedane kennis wordt gedeeld met andere mkb-ondernemingen. Schroom dus niet om uw duurzame investeringen bekend te maken binnen uw netwerk!

Bijdrage en toewijzing

U kunt tot € 200.000,- subsidie ontvangen. In 2020 is er een totaalbudget van € 800.000,- beschikbaar, maar naar verwachting zal dit bedrag nog vóór de deadline verdubbelen naar € 1,6 miljoen. Daarnaast wordt er verwacht nog zo’n € 800.000,- extra aan te vragen voor de regio Stedendriehoek.

Subsidie aanvragen kan nog tot 30 september 2020, 17.00 uur. De wijze waarop uw productielocatie is verduurzaamd is van belang bij de verdeling van de subsidie. Verduurzaamde productielocaties krijgen een puntenscore toegekend en worden vervolgens onderling vergeleken.

Vergroot de kans op toekenning

Naast de verduurzaming van de productielocatie zelf hangt het succes van de subsidietoekenning ook sterk af van de kwaliteit van uw aanvraag. De specialisten van Hezelburcht hebben vele jaren ervaring met het schrijven van subsidieaanvragen. Laat u daarom adviseren en vergroot de kansrijkheid van uw aanvraag! Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op!
Of bel direct naar: 088 495 20 00

contact

Meer weten over de subsidieregeling Verduurzamen van Productielocaties? Neem contact op!

Spar met een specialist!

& ontdek de mogelijkheden

?

Laat uw gegevens achter

of bel direct naar: 088 495 20 00